ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν προς Μισέλ: Η Τουρκία είναι ανοιχτή για λύση με διαπραγματεύσεις

Ερντογάν προς Μισέλ: Η Τουρκία είναι ανοιχτή για λύση με διαπραγματεύσεις

Η Τουρκία είναι ανοιχτή για μια λύση με διαπραγματεύσεις στη βάση ειλικρινούς διαλόγου, ωστόσο είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματά της απέναντι σε μονομερή βήματα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σε τηλεφωνική συνομιλία τους


Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις και κυρίως ευρωτουρκικές σχέσεις και την ανατολική Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε την έκκλησή του προς την ΕΕ και τις χώρες μέλη για "αντικειμενική και συνεπή στάση χωρίς προκλήσεις για όλα τα περιφερειακά ζητήματα, ιδίως στην ανατολική Μεσόγειο”.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή για μια λύση  με διαπραγματεύσεις στη βάση ειλικρινούς και δίκαιου διαλόγου κατά τις οποίες όλες οι πλευρές θα διατηρούν τα δικαιώματά τους.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως η Τουρκία θα συνεχίσει πάντοτε και παντού να προστατεύει με αποφασιστικότητα όλα τα δικαιώματα και συμφέροντά της, απέναντι στις προσπάθειες να την αγνοήσουν με μονομερή βήματα. 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top