ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Πάνος: Τι ανησυχεί - Γιατί υπάρχουν περισσότεροι συμπτωματικοί - 'Δεν ξέρω γιατί δεν εντείνονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια με άλλη μέθοδο'

Δρ. Πάνος: Τι ανησυχεί - Γιατί υπάρχουν περισσότεροι συμπτωματικοί -  'Δεν ξέρω γιατί δεν εντείνονται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια με άλλη μέθοδο'

Με παρέμβαση του ο Δρ. Γιώργος Πάνος, καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου και Πατρών, επισήμανε πώς όταν ο δείκτης R είναι πάνω από το 1, τότε αναμένονται αυξημένες ιχνηλατήσεις και περιστατικά, ενώ μίλησε και για την μέθοδο που επιτρέπει πολλές εξετάσεις ταυτόχρονα.

Όπως δήλωσε στο Κρατικό Ραδιόφωνο, «όσο βρίσκουμε θετικά σε εξετάσεις και ιχνηλατήσεις θα πρέπει να επιτείνεται και να αυξάνεται ο αριθμός των εξετάσεων/ιχνηλατήσεων, τα οποία είναι και επίπονα και πολυέξοδα».

Εξού και ανέφερε πώς το πιο σημαντικό είναι να τηρούνται τα μέτρα και να αναφέρονται ορθώς τα συμπτώματα στον γιατρό από τους ασθενείς.

Μάλιστα, ο Δρ. Πάνος έχει την πεποίθηση πώς γίνεται καλή δουλειά στα αεροδρόμια με τους ελέγχους, αλλά πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και με την μέθοδο που είχε συζητηθεί και στο παρελθόν, όπου θα μπορούν να λαμβάνονται πολλά δείγματα ταυτόχρονα. Ερωτηθείς γιατί δεν γίνονται τώρα, απάντησε πώς δεν γνωρίζει παρόλο που ο ίδιος το πρότεινε.

Τέλος, ο Δρ. Πάνος είπε πώς τον φθινόπωρο και τον χειμώνα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα καθώς θα βλέπουμε και άλλες ιώσεις και εποχιακούς ιούς. Έδωσε επίσης μια πιθανή εξήγηση για τους περισσότερους συμπτωματικούς ασθενείς, λέγοντας πώς πιθανότατα να άλλαξε η ηλικιακή ομάδα και να μην αφορά πλέον κυρίως τις ηλικίες μεταξύ 20-39.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top