ΚΟΙΝΩΝΙΑ

'Τα σχολεία να ανοίγουν πριν την έναρξη των μαθημάτων με ευθύνη και έξοδα του ΥΠΠΑΝ', λέει η Παιδοβουλή

'Τα σχολεία να ανοίγουν πριν την έναρξη των μαθημάτων με ευθύνη και έξοδα του ΥΠΠΑΝ', λέει η Παιδοβουλή

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, «οφείλει να προσλάβει προσωπικό που να ανοίγει τα σχολεία νωρίτερα, και το ίδιο ισχύει και για 15 λεπτά μετά τη λήξη των μαθημάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κυπριακή Παιδοβουλή και προσθέτει ότι «αυτό το προσωπικό πρέπει να πληρώνεται από το ΥΠΠΑΝ και όχι από τους γονείς».

Με αφορμή  περιστατικό σε σχολείο στην Αγία Βαρβάρα  η Κυπριακή Παιδοβουλή εκτιμά ότι «από τη στιγμή που τα μαθήματα αρχίζουν μια συγκεκριμένη ώρα (είτε 07.30πμ για τα Γυμνάσια / Λύκεια, είτε 7.45πμ για τα Δημοτικά), οι πύλες του σχολείου πρέπει να ανοίγουν το αργότερο μισή ώρα νωρίτερα ώστε να ‘τακτοποιούνται’ οι μαθητές με τρόπο που να μην δημιουργείται συνωστισμός και το μάθημα να αρχίζει κανονικά στην καθορισμένη ώρα».

«Αν οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν την υποχρέωση να ανοίγουν τους σχολικούς χώρους, και θεωρούμε πως δεν την έχουν, τότε αυτή η υποχρέωση ανήκει στο ΥΠΠΑΝ» σημειώνει η Παιδοβουλή η οποία καλεί το Υπουργείο Παιδείας «να επιλύσει το θέμα αμέσως».
 
Αναφέρει, επίσης, ότι «οι γονείς έχουν υποχρέωση να αφήνουν τα παιδιά στο σχολείο τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη των μαθημάτων, ίσως και νωρίτερα, και πρέπει να διασφαλίζεται η προστασία των παιδιών τους σε αυτό το διάστημα, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς, ειδικά αφού πρόκειται για δημόσια σχολεία με δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά».
 
Για το περιστατικό σε σχολείο στην Αγία Βαρβάρα η Κυπριακή Παιδοβουλή τοποθετείται λέγοντας ότι «μπορεί μεν να ήταν μεμονωμένο αλλά για μας ήταν, και παραμένει, θέμα Αρχής στο πλαίσιο της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης και της εφαρμογής των Δικαιωμάτων Προστασίας των Παιδιών, ειδικότερα των μικρότερων, και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιάζουσες συνθήκες λόγω της πανδημίας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top