ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Πάνω από 61.000 οι θάνατοι που συνδέονται με κορωνοϊό στο Ην. Βασίλειο

Πάνω από 61.000 οι θάνατοι που συνδέονται με κορωνοϊό στο Ην. Βασίλειο

Πάνω από 61.000 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο αποδίδονται στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από τις στατιστικές υπηρεσίες της χώρας. 

Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), που καλύπτει την Αγγλία και την Ουαλία, ανέφερε την Τρίτη ότι η COVID-19 αναγραφόταν ως αιτία θανάτου σε 59.927 πιστοποιητικά θανάτων έως και τις 16 Οκτωβρίου.

Συνυπολογίζοντας κανείς τα στοιχεία από τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και τους μεταγενέστερους θανάτους σε Αγγλία και Ουαλία καταλήγει στο άθροισμα των 61.116 θανάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό στη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Ο επίσημος κυβερνητικός απολογισμός τοποθετούσε μέχρι το απόγευμα της Κυριακής τον αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 44.998.

Η διαφορά προκύπτει διότι το ONS βασίζεται στα πιστοποιητικά θανάτου ακόμα και αν ο θανών δεν είχε υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ ή αν υπέφερε και από άλλο νόσημα πλην Covid, ενώ το Υπουργείο Υγείας αναφέρεται μόνο σε περιπτώσεις επιβεβαιωμένων φορέων που κατέληξαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση.

Τα στοιχεία από το ONS δείχνουν πως αριθμός των θανάτων στην Αγγλία και στην Ουαλία που συνδέονται με την COVID-19 αυξήθηκε για έκτη συνεχή εβδομάδα στο επταήμερο έως και τις 16 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα σε αυτό το διάστημα υπήρξαν 670 περιπτώσεις στις οποίες στο πιστοποιητικό θανάτου αναγραφόταν ως έστω συμβάλλουσα αιτία θανάτου η COVID-19.

Είναι ο υψηλότερος εβδομαδιαίος απολογισμός θανάτων λόγω κορωνοϊού από την εβδομάδα έως τις 19 Ιουνίου.

Το προηγούμενο επταήμερο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 483, πρόκειται δηλαδή για αύξηση της της τάξης του 53% στους θανάτους από κορωνοϊό μέσα μια εβδομάδα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top