ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤ/ΣΕΙΣ: Κόντρα ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ μετά από δημοσιεύμα για εμπλοκή δικηγορικού Παπαδόπουλου - Αιχμές για επικείμενες συνεργασίες κομμάτων

ΠΟΛΙΤ/ΣΕΙΣ: Κόντρα ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ μετά από δημοσιεύμα για εμπλοκή δικηγορικού Παπαδόπουλου - Αιχμές για επικείμενες συνεργασίες κομμάτων

Συνεχίζεται η δημόσια μάχη μεταξύ κομμάτων, σε σχέση με το θέμα των πολιτογραφήσεων και την συνεπακόλουθη αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Γενικού Εισαγγελέα. Αυτή τη φορά, δημοσίευμα ενέπλεξε και το όνομα του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Μετά και το χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Πολίτης, όπου καταφέρεται εναντίον του Δικηγορικού γραφείου Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΠΕ για εμπλοκή του σε υπόθεση πολιτογράφησης, κλήθηκε να μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ στην εκπομπή Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Άθως Αντωνιάδης: Δεν είναι όλα τα δικηγορικά ένοχα - Κάποιοι επιθυμούν συσκότιση

Ο κ. Αντωνιάδης, τόνισε πως αναμένονταν τέτοια κακόβουλα δημοσιεύματα, καθώς υπάρχει «μια περιρρέουσα που συσκοτίζει και καλύπτει την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης».

Ερωτηθείς για το εν λόγω δημοσίευμα, απάντησε ότι «δεν είναι όλα ένοχα τα δικηγορικά γραφεία. Αυτοί που πρέπει να ελεγχθούν είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα είτε τις διασυνδέσεις τους εντός της κυβέρνησης για να παρανομήσουν και να πλουτίσουν παράνομα».

Δεν μπορεί να ισοπεδώνονται τα πάντα, τόνισε εξηγώντας πως δεν είναι όλες οι πολιτογραφήσεις που έγιναν παράνομες, ενώ ανέφερε πως πρέπει να ελεγχθούν γραφεία του οποίου μέλη έπαιρναν αποφάσεις σε υπουργικά συμβούλια κοκ.

Τέλος, επανέλαβε πως κυβέρνηση και κυβερνών κόμμα, άλλα κόμματα αλλά και άλλοι τομείς της κοινωνίας όπως κάποια ΜΜΕ, επιθυμούν συσκότιση, αφήνοντας αιχμές για εναντίωση στον έλεγχο από τον Γενικό Ελεγκτή.

Αννίτα Δημητρίου: Πιθανές σκοπιμότητες και συνεργασίες - Κάνει λογο για εκβιασμούς

Με την σειρά της, η βουλεύτρια του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, καταδίκασε την διελκυστίνδα μεταξύ των δύο θεσμών (σ.σ Γενικός Ελεγκτής και Γενικός Εισαγγελέας), επισημαίνοντας πως «προβάλλουμε άλλα επιχειρήματα από την ουσία που απαιτεί ο κόσμος, που είναι η απονομή δικαιοσύνης, η εξιλέωση και η κάθαρση».

Τόνισε επίσης ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και «αν κάποιος επιχειρήσει να βγάλει τον εαυτό του έξω θα αποτύχει και θα κατακριθεί». Ερωτηθείς για την κυβέρνηση, απάντησε ότι και «η ίδια η κυβέρνηση έκανε παραδοχές για κενά, προσπαθώντας να αυστηροποιήσει το πρόγραμμα πριν βγουν στο φως της δημοσιότητας όλα αυτά».

Τέλος, άφησε αιχμές σε όλους όσους προκρίνουν την ταυτόχρονη έρευνα του Γενικού Ελεγκτή, παρά την νομική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, διερωτώμενη εάν αυτό «χρησιμοποιείται χάριν εντυπώσεων και συνεργασιών;».

«Εάν προκύψει σκοπιμότητα θα το κρίνουν οι πολίτες», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε δε και στην πιθανή καταψήφιση του προϋπολογισμού, αναφέροντας πως «δεν μπορούν κάποιοι να λειτουργούν εκβιαστικά με επιχειρήματα που δεν έχουν σχέση με την ουσία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top