ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κτύπημα» Κλείτου από το ένδοξο παρελθόν της Ομόνοιας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με το… Μακάρειο ΦΙΣΚΑ σε ευρωπαϊκό ματς

«Κτύπημα» Κλείτου από το ένδοξο παρελθόν της Ομόνοιας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με το… Μακάρειο ΦΙΣΚΑ σε ευρωπαϊκό ματς

Μήνυμα για τον αγώνα της Ομόνοιας με αντίπαλο την Άντερλεχτ Βελγίου πριν από 35 χρόνια, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του “τριφυλλιού”, Κλείτος Ερωτοκρίτου.

Αναλυτικά:

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ…

ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 30000 ΘΕΑΤΩΝ…

ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΣΕ ΚΑΡΦΙΤΣΑ…

ΡΕΚΟΡ ΑΙΩΝΙΟ…

6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1985 ΩΡΑ 8.00 ΜΜ

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ 1-3

ΜΑΚΑΡΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σύνθεση Ομόνοιας (προπονητής Τίνκωφ , βούλγαρος)

Ανδρέας Χαρίτου (1) – Νίκος Πατίκκης (2) – Χριστάκης Μαυρής (3) – Κλείτος Ερωτοκρίτου (4) – Μπόικο Δημητρώφ (5) – Σωτήρης Τσίκκος (6) – Ανδρέας Κάντυλος (7) – Ευαγόρας Χριστοφή (8) – Σπάς Τζεβίζωφ (9) – Γιώργος Σαββίδης (10) – Φανής Θεοφάνους (11)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ήταν ο επαναληπτικός αγώνας με την Άντερλεχτ. Στον αγώνα του Βελγίου η Ομόνοια έκανε σπουδαία εμφάνιση (ίσως η καλύτερη εμφάνιση που είχε ποτέ Κυπριακή ομάδα στο εξωτερικό), χάνοντας ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ.

Τελικά χάσαμε με 1-0. Η εμφάνιση αυτή και η ποιότητα που είχε η Ομόνοια δημιούργησε την πίστη στον κόσμο ότι στο Μακάρειο θα κτυπούσαμε την πρόκριση απέναντι στο μεγαθήριο της Ευρώπης και όλοι ήθελαν να είναι εκεί.

Να σημειώσω εδώ ότι από το 1982 μόνο νίκες είχαμε στη Λευκωσία σε ευρωπαϊκούς αγώνες μετά από πολύ καλές εμφανίσεις ήτοι: ΧΓΚ Ελσίνκι Φιλλανδίας 2-0, ΤΣΣΚ Σόφιας Βουλγαρίας 4-1, Ντυναμό Βουκουρεστίου Ρουμανίας 2-1, Ράμπατ Άγιαξ Μάλτας 5-0 .

Το δε 1979 είχαμε τον ανεπανάληπτο θρίαμβο επί του Άγιαξ με 4-0 που έκανε μπαμ στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Ο αγώνας με την Άντερλεχτ ήταν για τον δεύτερο γύρο, αφού αποκλείσαμε την Ράμπατ Άγιαξ Μάλτας με 5-0 στη Μάλτα και 5-0 στη Λευκωσία.

Σημείωση

Η Ομόνοια από το 1980 μέχρι το 1985 κατέκτησε 11 τίτλους (5 συνεχόμενα πρωταθλήματα, 3 συνεχόμενα κύπελα, 3 συνεχόμενες ασπίδες).

Τρεις συνεχόμενες περιόδους 1980/81, 1981/82, 1982/83 κατέκτησε κάθε εγχώρια διοργάνωση (πρωτάθλημα, κύπελο, ασπίδα), που αποτελεί ρεκόρ μέχρι σήμερα.
Την περίοδο 1984/85 κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη.

ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΜΕΛΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

The post «Κτύπημα» Κλείτου από το ένδοξο παρελθόν της Ομόνοιας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με το… Μακάρειο ΦΙΣΚΑ σε ευρωπαϊκό ματς appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top