ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιπαράθεση υπ. Παιδείας-Πολυβίου: Είναι έτοιμα τελικά τα σχολεία για εξ'αποστάσεως εκπαίδευση; -'Και χρήση κουβερτούλων' - VIDEO

Αντιπαράθεση υπ. Παιδείας-Πολυβίου: Είναι έτοιμα τελικά τα σχολεία για εξ'αποστάσεως εκπαίδευση; -'Και χρήση κουβερτούλων' - VIDEO

Κόντρα στην κόντρα για το εκπαιδευτικό σύστημα και συγκεκριμένα για την εξ'αποστάσεως εκπαιδευση λόγω των νέων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊου.

ΟΕΛΜΕΚ

Συνεχίζει ο Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου να αναφέρεται στα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν στον νέο τρόπο εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι εκπαιδευτικοί να μεταδίδουν σωστά το μάθημα, ενώ βρίσκουν λύσεις μη τεχνολογικές για να βοηθήσουν τους μαθητές.

Οπως αναφέρει ο κ.Πολυβίου υπάρχουν αρκετά τεχνικά προβλήματα και ζητήματα τα οποία πρέπει να λυθούν, όπως οι κάμερες οι οποίες θα είναι τοποθετημένες είτε στον πίνακα είτε προς τον εκπαιδευτικό με αποτέλεσμα το μικρόφωνο να μην μπορεί να λαμβάνει ήχο απο όλη την αίθουσα.

Υπουργείο Παιδείας

Απο την άλλη ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζει πως το τεχνολογικό σύστημα είναι έτοιμο και μπορεί να λειτουργήσει η εξ'αποστάσεως εκπαίδευση. Μάλιστα ανέφερε οτι 100 σχολεία ήδη αναβαθμίστηκαν τεχνολογικά. 

Σχολίασε πως γίνεται μια τεχνολογική προσπάθεια και οπου υπάρχουν προβλήματα γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν λύσεις.  Τόνισε πως σε όλο το κόσμο - παγκοσμια όπου λειτουργεί η εξ'αποστάσεως εκπαίδευση κατα καιρούς εμφανίζονται προβλήματα και ανέφερε πως το θέμα είναι ότι "πρέπει να βρίσκονται λύσεις".

Ο Υπουργός Παιδείας μίλησε και στην τηλεόραση του ALPHA, όπου και αναφέρθηκε και στο ζήτημα των λεωφορείων. Είπε ότι το Υπουργείο Μεταφορών οργανώνει, αλλά γνωρίζει ότι στα λεωφορεία δεν αλλάζει κάτι ο αριθμός των επιβαίνοντων, αλλά, πρέπει να τηρούνται αποστάσεις και να γίνεται χρήση μάσκας. Έκανε δε αναφορά και για ανοιχτά παράθυρα, τονίζοντας πως σε άλλες χώρες τα παιδιά στις τάξεις χρησιμοποιούν κουβέρτες, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει και στην Κύπρο.

Τέλος, είπε ότι ήδη τα σχολεία μας λειτουργούν υπό συνθήκες πανδημίας, σε αρκετές περιπτώσεις παιδιά απουσιάζουν και εκεί προβλέπεται και πρέπει να γίνεται εξ' αποαστάσεως εκπαίδευση.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του: 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top