ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντήσεις σε επιστολή του έλαβε ο πρώην Υπουργός Μ. Ηλιάδης από αξιωματούχους της ΕΕ

Απαντήσεις σε επιστολή του έλαβε ο πρώην Υπουργός Μ. Ηλιάδης από αξιωματούχους της ΕΕ

Απαντήσεις σε επιστολή του για την αντίδραση ευρωπαϊκών θεσμών με αφορμή το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» στην οποία εγείρει το ζήτημα της παραβίασης από πλευράς της Τουρκίας των δικαιωμάτων των πολιτών της, των πολέμων της εναντίον των γειτονικών της χωρών και την παραβίαση από μέρους της, της  ΑΟΖ  Κύπρου και Ελλάδας, έλαβε ο πρώην Υπουργός Μάριος Ηλιάδης από τον επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Φρεντερίκ Μπερνάρντ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασσόλι.

Σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα, ο κ. Ηλιάδης αναφέρει ότι «σε απαντητική επιστολή ο Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Φρεντερίκ Μπερνάρντ, αναφέρει ότι τα επιχειρήματα τα οποία παραθέτει στη δική του επιστολή ο κ. Ηλιάδης έχουν ληφθεί υπόψη, καθώς σχετίζονται άμεσα με τη δημόσια συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στα κράτη-μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ». «Η συμμετοχή σας ως ενεργός πολίτης της ΕΕ αλλά και πρώην υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Frederic Bernard, ενισχύει το διάλογο αυτό, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών», προστίθεται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση για το ίδιο θέμα, «έλαβε απαντητική επιστολή και από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασολί, ο οποίος αφού τον ευχαριστεί για το ενδιαφέρον του, απαριθμεί τις ενέργειες του Ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με την Τουρκία».

Σε σχέση με το περιεχόμενο της επιστολής του, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο κ. Ηλιάδης σημειώνει σε σχέση με ομιλία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πως «οι ευρωπαϊκές αξίες δεν είναι προς πώληση» με αφορμή το θέμα των χρυσών διαβατηρίων, ότι «η αντίδραση τους στο πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο διαφθοράς, για το οποίο ο ίδιος ως Κύπριος πολίτης απολογήθηκε, υπήρξε μεν απόλυτα δικαιολογημένη, αλλά επιλεκτική». Αναφέρθηκε ειδικότερα στην Τουρκία θέτοντας το ερώτημα πως προστατεύονται οι ευρωπαϊκές αξίες, «όταν ηγετικά κράτη-μέλη της Ένωσης, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εξοπλίζουν την Τουρκία, την ίδια ώρα που η χώρα αυτή παραβιάζει βάναυσα τα δικαιώματα των πολιτών της, σε συνδυασμό με τους ανηλεείς πολέμους εναντίον των γειτονικών της χωρών και την παραβίαση από μέρους της, της  ΑΟΖ  Κύπρου και Ελλάδας, απειλώντας ταυτόχρονα με πόλεμο τις δύο αυτές χώρες της ΕΕ».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top