Τμ. Μετεωρολογίας: Κίτρινη προειδοποίηση – Αναλυτικά η πρόγνωση του Σαββατοκύριακου

Τμ. Μετεωρολογίας: Κίτρινη προειδοποίηση – Αναλυτικά η πρόγνωση του Σαββατοκύριακου

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου που προειδοποιεί για καταιγίδα.

Η προειδοποίηση ισχύει μέχρι τις 16:00 σήμερα το απόγευμα (05/12). 

Οπως σημειώνεται, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.

"Να είσαι ενήμερος για την εκδήλωση καταιγίδων. Πάρε επιπλέον μέτρα σε εκτεθειμένες περιοχές, όπως βουνά, δάση
και πεδιάδες. Είναι δυνατόν να δημιουργηθούν προβλήματα σε εξωτερικές δραστηριότητες" αναφέρεται.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Ασταθείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την περιοχή, ενώ από το απόγευμα ασθενής χαμηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή.

Το Σάββατο 05/12, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Από αργά το απόγευμα ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ σε καταιγίδα δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ του Σαββάτου 05/12, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα (06-07/12), θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, ενώ, κυρίως την Δευτέρα, ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κατά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή και στην συνέχεια μη αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη (08/12), ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, ενώ από το μεσημέρι και μετά δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα.


Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με φον ντερ Λάιεν και Κόστα στο ίδιο τραπέζι ο Χριστοδουλίδης – «Η ισχύς της Ευρώπης βρίσκεται στους ανθρώπους της»

Με φον ντερ Λάιεν και Κόστα στο ίδιο τραπέζι ο Χριστοδουλίδης – «Η ισχύς της Ευρώπης βρίσκεται στους ανθρώπους της»

Μήνυμα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Κυπριακής Προεδρίας να εργαστεί μέχρι το τέλος της θητείας της για μια πιο αυτόνομη, ανταγωνιστική και ευημερούσα Ευρώπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE