ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι πιο θανατηφόροι δρόμοι στον κόσμο -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αυτοί είναι οι πιο θανατηφόροι δρόμοι στον κόσμο -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πριν από λίγες μέρες, οι Τούρκοι έδωσαν στην κυκλοφορία ίσως τον πιο επικίνδυνο δρόμο στον κόσμο.

Αυτός βρίσκεται στην περιοχή Kabadüz της πόλης Ordu της Τουρκίας, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, και τρομάζει με τις 18 σχεδόν κάθετες στροφές, ενώ οι οδηγοί είναι καταδικασμένοι να ζουν υπό τον φόβο των κατολισθήσεων.

 

Με αφορμή, λοιπόν, την επικινδυνότητα του εν λόγω δρόμου, “ξεφεύγουμε” από τα στενά σύνορα της γείτονος χώρας, επιχειρώντας να εντοπίσουμε και άλλες διαδρομές που τρομοκρατούν όσους έχουν την… ατυχία να τις ακολουθήσουν.

Βολιβία: “Ο Δρόμος του Θανάτου” – North Yungas Road

 

Μήκος: 80 χλμ.

Μέγιστο υψόμετρο: 4.650 μ.

Ο τρόμος που κυριεύει τους Βολιβιανούς που αναγκάζονται να τον διασχίσουν αποτυπώνεται πλήρως στο “αιμοσταγές” παρατσούκλι του: “Ο Δρόμος του Θανάτου”. Συνδέει την Λα Παζ με τη Γιούνγκας στην Κορδιλιέρα των Άνδεων, ενώ μετά βίας μπορούν να χωρέσουν δύο αυτοκίνητα. Η δαιδαλώδης διαδρομή απαρτίζεται από γύρω στις 200 φουρκέτες, ενώ… μισό λάθος είναι αρκετό για να πραγματοποιήσεις μια ελεύθερη πτώση, προτού προσγειωθείς στο δάσος του Αμαζονίου. Μέχρι το 1994, σχεδόν 300 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους ετησίως.

Ινδία: δρόμος Killar- Kishtwar

 

Μήκος 114 χλμ.

Μέγιστο υψόμετρο: 2. 542 μ.

Ο κολασμένος δρόμος της Ινδίας βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της περιοχής Κίστβαρ, στην επαρχία Τζαμού και Κασμίρ και κρίνεται ιδανικός για… όσους παίζουν με τη φωτιά. Είναι προσβάσιμος αποκλειστικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η λέξη άσφαλτος είναι άγνωστη, ενώ τα στηθαία ασφαλείας… αγνοούνται. Ο δρόμος κατασκευάστηκε πριν εκατοντάδες χρόνια από τους ντόπιους και από τότε δεν έχει συντηρηθεί. Με το πέρασμα των χρόνων μεγάλα κομμάτια του εδάφους έχουν αποκολληθεί και οι κατολισθήσεις είναι ένα καθημερινό φαινόμενο.

Πακιστάν:  Fairy Meadows Road, a.k.a. Nanga Parbat Pass

 

Μήκος: 16 χλμ.

Μέγιστο υψόμετρο: 2.400 μ.

Ο εν λόγω δρόμος όσο εντυπωσιακός είναι οπτικά, άλλο τόσο μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας φέρει. Βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Nanga Pargat και “διακρίνεται” για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας που… απολαμβάνει. Είναι ασυντήρητος, φλερτάρεις αδιάκοπα με την πτώση στον γκρεμό, ενώ στενεύει συνεχώς, αναγκάζοντάς σε να επιστρατεύσεις κάποιο δίκυκλο προκειμένου να εξέλθεις από τον οδικό εφιάλτη. Λογίζεται ως ο δεύτερος πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου, ενώ σφυροκοπείται από έντονες χιονοπτώσεις, με τα μεγάλα κομμάτια πάγου να προκαλούν… έξτρα πονοκεφάλους.

ΚίναΣήραγγα Guoliang (Guoliang Tunnel Road)

Μήκος: 1,2 χλμ.

Μέγιστο υψόμετρο: 600 μ.

Έχει ειπωθεί πως στην Σήραγγα Guoliang τα λάθη δεν συγχωρούνται. Βρίσκεται στα όρη Taihang της Κίνας και κατασκευάστηκε το 1977 «σκαμμένη» με σφυρί και καλέμι από τους 300 κατοίκους του δυσπρόσιτου απομονωμένου χωριού. Ελλείψει εμπειρίας στη δημιουργία δρόμων, πολλοί από τους κατοίκους έχασαν τη ζωή τους. Ο δρόμος φέρει πλάτος μόλις 5 μ., γεγονός που μετατρέπει σε… εφιάλτη τη διέλευση δύο οχημάτων. Τα κακώς κείμενα της σήραγγας αφορούν την έλλειψη ορατότητας, με την τελευταία να δυσχεραίνεται ελέω της δυστοπικής ομίχλης που την πλημμυρίζει.

Πακιστάν: Karakoram Highway

Μήκος: 1.300 χλμ.

Μέγιστο ύψος: 4.714 μ.

Ο χαρακτηρισμός «Το 8ο θαύμα της μηχανικής» που του έχει αποδοθεί, αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια και τη συνένωση δυνάμεων που έχει προηγηθεί της δημιουργίας αυτού του φαραωνικού έργου. Για την ολοκλήρωσή του μάλιστα απαιτήθηκε πάνω από μια δεκαετία (1966 – 1979), ενώ έως το 1986 δεν ήταν προσβάσιμος στο κοινό. Διασχίζει την ομώνυμη οροσειρά (Karakoram), ενώνοντας τη Δυτική Κίνα με το Πακιστάν, ενώ ακολουθεί ένα από τα μονοπάτια του αρχαίου «Δρόμου του Μεταξιού». Πραγματικά δεν ξέρεις από τι πρέπει να προφυλαχτείς: Από τις αιφνίδιες “επισκέψεις” των ζώων, τους μουσώνες, τις απόκοσμες στροφές, τις συχνές κατολισθήσεις, τις χιονοπτώσεις ή από τους υπόλοιπους ασυνείδητους οδηγούς;

Πηγή: Newsauto.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top