ΚΟΣΜΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στο ενάμισι εκατομμύριο οι εμβολιασθέντες στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στο ενάμισι εκατομμύριο οι εμβολιασθέντες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σχεδόν 1,5 εκατομμύρια κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής κατά του κορωνοϊού, όπως έκανε γνωστό ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Κατά τη διάρκεια νέας συνέντευξης Τύπου από την Ντάουνινγκ Στριτ με θέμα την πορεία του προγράμματος εμβολιασμών, ο κ. Τζόνσον είπε ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα λειτουργούν πάνω από χίλια τοπικά εμβολιαστικά κέντρα υπό την εποπτεία των κατά τόπους γενικών ιατρών και ότι τα εμβόλια θα χορηγούνται επίσης σε συνολικά 223 νοσοκομεία και σε 200 φαρμακεία.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε πολίτης θα μπορεί να λαμβάνει το εμβόλιο σε τοποθεσία εντός ακτίνας δέκα μιλίων (16 χιλιομέτρων) από τον τόπο διαμονής του.

Σημαίνει επίσης ότι έως τις 15 Ιανουαρίου θα διεξάγονται εκατοντάδες χιλιάδες εμβολιασμοί κάθε μέρα, συμπλήρωσε ο κ. Τζόνσον.

Έθεσε ως στόχο τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων οίκων ευγηρίας έως το τέλος Ιανουαρίου και επανέλαβε ότι ο μεγάλος στόχος είναι ο εμβολιασμός όλων των πολιτών στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες προτεραιότητας, δηλαδή των κατοίκων και εργαζόμενων σε γηροκομεία, των γιατρών και νοσηλευτών πρώτης γραμμής, των πολιτών άνω των 70 ετών και των κλινικά εξαιρετικά ευπαθών. Πρόκειται για περίπου 14 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Μπόρις Τζόνσον σημείωσε ότι απαιτείται «πρωτοφανής» εθνική προσπάθεια και συντονισμός, αλλά έδωσε τη διαβεβαίωση ότι είναι επαρκές το δίκτυο διανομής των εμβολίων.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα αρχίσουν να χορηγούνται άμεσα σε ασθενείς Covid του εθνικού συστήματος υγείας NHS δύο φάρμακα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα που αποδείχθηκε ότι μπορούν να μειώσουν έως και κατά δέκα ημέρες το χρόνο παραμονής στην εντατική και «να σώσουν ζωές». 

Ο διευθύνων σύμβουλος του NHS σερ Σάιμον Στίβενς τόνισε ότι αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι φορείς του κορωνοϊού είναι κατά 50% περισσότεροι από την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας και ότι τα κρούσματα αυξάνονται «πολύ, πολύ γρήγορα». 

Αποκάλυψε ότι από την ημέρα των Χριστουγέννων και μετά έχουν καταγραφεί 10.000 εισαγωγές φορέων του κορωνοϊού, κάτι που αντιστοιχεί σε χωρητικότητα 20 νοσοκομείων. Επισήμανε δε ότι όλα αυτά γίνονται κατά την παραδοσιακά πιο πολυάσχολη περίοδο για τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο σερ Σάιμον είπε επίσης ότι υπάρχουν 80.000 εκπαιδευμένα άτομα για τη χορήγηση των εμβολίων, εκ των οποίων έχουν ενεργοποιηθεί οι 18.000, ενώ έχουν εντοπιστεί και 20.000 εθελοντές.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο ταξίαρχος Φιλ Πόσερ, ο οποίος εξήγησε ότι ο στρατός συνδράμει στη διανομή των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα σε μία επιχείρηση «χωρίς όμοια σε κλίμακα και περιπλοκότητα».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

Απόπειρα φόνου σε βάρος προσώπου σημειώθηκε στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top