ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Όμιλος BMW παρέμεινε στην κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας για 17η συνεχή χρονιά

Ο Όμιλος BMW παρέμεινε στην κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας για 17η συνεχή χρονιά

Το BMW Group για μία φορά ακόμα υπερασπίστηκε τη θέση του ως κορυφαίος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων παγκοσμίως το 2020, με συνολικές πωλήσεις 2.324.809 οχημάτων BMW, MINI και Rolls-Royce σε όλο τον κόσμο.

Οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών οχημάτων σημείωσαν άνοδο σχεδόν 40% (38,9%) συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, αντανακλώντας το έντονο ενδιαφέρον των πελατών για τα συστήματα κίνησης του είδους.


Σημαντική συμβολή είχαν τα ισχυρά αποτελέσματα των μοντέλων της ανώτερης πολυτελούς κατηγορίας, τα οποία σημείωσαν αύξηση 12,4% μέσα σε ένα χρόνο, φτάνοντας στο σύνολο των 115.420 μονάδων χάρη στην BMW Σειρά 7, Σειρά 8 και στην BMW X7. Οι πωλήσεις αυτών των πολύ επικερδών μοντέλων έχουν αυξηθεί πάνω από 70% συνολικά από το 2018. Ως πρωτοπόρος της ηλεκτροκίνησης, το BMW Group πούλησε συνολικά 192.646 ηλεκτροκίνητα οχήματα BMW και MINI σε όλο τον κόσμο το 2020 – αύξηση κατά +31,8% έναντι του 2019. Αυτό σημαίνει ότι η ηλεκτροκίνηση είναι ένας ακόμα σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για την εταιρεία σε απόλυτες τιμές. Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 13%, με το αντίστοιχο ποσοστό των plug-in υβριδικών μοντέλων να υπερβαίνει το 40%. Στην Ευρώπη, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ήδη συγκέντρωσαν μερίδιο 15% επί των συνολικών πωλήσεων.


Το BMW Group έχει αυξήσει τώρα των αριθμό ηλεκτροκίνητων μοντέλων της γκάμας του (αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά) σε 13, που διατίθενται σε 74 αγορές σε όλο τον κόσμο. Μέχρι το 2023, το BMW Group σχεδιάζει να διπλασιάσει σχεδόν τη γκάμα του στα 25 ηλεκτροκίνητα οχήματα, από τα οποία πάνω από τα μισά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.


Με άνοδο πωλήσεων 6% (παραδόσεις 144.218 οχημάτων), η BMW M GmbH για μία φορά ακόμα έκλεισε την προηγούμενη χρονιά ως την πιο επιτυχημένη στην ιστορία της. Ειδικότερα, τα υψηλών επιδόσεων μοντέλων της σειράς X, όπως η νέα X6 M50i*, συνέβαλαν στην επιτυχία πωλήσεων της BMW M. Πέρσι, οι νέες BMW M3 και BMW M4 γιόρτασαν την παγκόσμια πρεμιέρα τους, ενώ τα δύο μοντέλα θα λανσαριστούν το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς.


Σε μία χρονιά υψηλών προκλήσεων και σε μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία, οι πωλήσεις της μάρκας MINI έφτασαν τις 292.394 μονάδες το 2020. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI με 17.580 πωλήσεις και τα μοντέλα John Cooper Works με συνολικές πωλήσεις 20.565 μονάδων, αποδείχτηκαν ιδιαίτερα δημοφιλή στους πελάτες.


Παράλληλα, η BMW Motorrad κατάφερε να παραδώσει 169.272 μοτοσυκλέτες και scooters στους πελάτες της το 2020 σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση πωλήσεων στην ιστορία της. Αυτό το επίτευγμα ενισχύει τη στρατηγική ανάπτυξης της BMW Motorrad.

Εγγύηση για την επιτυχία ήταν το λανσάρισμα δεκατριών νέων μοντέλων όπως και η ισχυρή προϊοντική γκάμα της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top