ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου

Η ιστορική του πορεία και προσφορά στην Κύπρο και στους ανθρώπους της

Το κληροδότημα της Τράπεζας Κύπρου στην κυπριακή κοινωνία που στηρίζει διαχρονικά τους ασθενείς με καρκίνο για 23 χρόνια.
Για άλλη μια χρονιά, μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω της πανδημίας του COVID – 19, τιμήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Μια ημέρα τον χρόνο, η Διεθνής Ένωση κατά του καρκίνου εκπέμπει το δικό της μήνυμα. Ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί και μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας η άλλοτε ανίατη ασθένεια μπορεί να νικηθεί.


Ο καρκίνος δεν παλεύεται και δεν τιμάται αποκλειστικά μόνο μια ημέρα του χρόνου αλλά η πάλη για την αντιμετώπισή του είναι διαρκής και διαχρονική, είναι ένας καθημερινός και συνεχής αγώνας.
Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το σημείο αναφοράς για τον καρκίνο στην Κύπρο, δημιουργήθηκε και λειτούργησε με αποκλειστικό σκοπό να στηρίξει τους ασθενείς που δίνουν τη μεγάλη μάχη και να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για τις θεραπείες τους.

Προσφορά στον λαό της Κύπρου
Ήταν το 1990. Η οικονομία της χώρας βρισκόταν σε άνθηση. Ωστόσο ο τομέας της υγείας βρισκόταν χρόνια πίσω από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις. Ήταν τότε που η Τράπεζα Κύπρου έλαβε μια ιστορική απόφαση, η οποία άνοιξε νέες προοπτικές για την υγεία και ιδιαίτερα για τους ασθενείς με καρκίνο.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Σόλων Τριανταφυλλίδης, εξαγγέλλοντας τη δωρεά των 3.000.000 εκατ. λιρών για τη δημιουργία του Ογκολογικού Κέντρου: «Πιστεύουμε ότι η δωρεά αυτή είναι μια προσφορά προς τον κυπριακό λαό, στον οποίο η Τράπεζα Κύπρου οφείλει πολλά. Είναι ο κυπριακός λαός o οποίος τη στήριξε και τη στηρίζει και την περιβάλλει με την εμπιστοσύνη και την αγάπη του, θεωρώντας την ως την Τράπεζά του, την Τράπεζα της Κύπρου».

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου λειτούργησε το 1998 σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, δέχθηκε τον πρώτο ασθενή τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς και θεωρείται η πιο πετυχημένη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας.
Μέχρι την περασμένη Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, το Κέντρο ενέγραψε 43.313 ασθενείς σε σύγκριση με 43.100 κατά το τέλος του 2020. Το Κέντρο δέχθηκε για θεραπεία περίπου στο 60% των περιστατικών που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο στην Κύπρο.
Κατά τη διάρκεια του 2020, πρόσφερε υπηρεσίες σε 17.960 ασθενείς (π.χ. επίσκεψη σε ιατρό, χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, ακτινολογικές εξετάσεις, υπηρεσίες πυρηνικής ιατρικής, εισαγωγή στο θάλαμο εσωτερικών ασθενών κ.λπ).

Διεθνής διαπίστευση
Το Ογκολογικό είναι το πρώτο ιατρικό κέντρο στην Κύπρο και την Ελλάδα που έλαβε την πιστοποίηση ποιότητας CHKS (Caspe Healthcare Knowledge Systems) από τον κορυφαίο οργανισμό διαπίστευσης νοσοκομείων στην Ευρώπη και κατατάσσεται μεταξύ των διακεκριμένων ιατρικών κέντρων από άποψη λειτουργικών και ποιοτικών προτύπων.


Διανύοντας την τρίτη του δεκαετία, το Κέντρο έχει εδραιωθεί στη συνείδηση της κυπριακής κοινωνίας ως η αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση του καρκίνου και στη στήριξη των ασθενών. Όλα αυτά τα χρόνια η κουλτούρα και η φιλοσοφία του εκτός από επιστημονική παραμένει και ανθρωποκεντρική, εστιάζοντας στην καλύτερη φροντίδα των ασθενών και στη στήριξη των οικογενειών τους.

Στην πρώτη γραμμή της έρευνας
Το Κέντρο έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική και στον τομέα της έρευνας για την καταπολέμηση του καρκίνου, συνομολογώντας μνημόνιο συναντίληψης με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για τη δημιουργία του Ινστιτούτου Έρευνας Καρκίνου Κύπρου. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης μεταξύ των τριών οργανισμών στη βασική έρευνα για τον καρκίνο.


Η Τράπεζα Κύπρου αισθάνεται υπερήφανη για το κληροδότημά της στην κυπριακή κοινωνία, μια διαχρονική και σταθερή επένδυση για την υγεία του λαού, προσφέροντας μέχρι σήμερα περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτό και βρίσκεται πάντοτε δίπλα στο Κέντρο στηρίζοντας το έργο του. Ένα έργο πολυσχιδές και πολύπλευρο που το έχει καταστήσει σημείο αναφοράς για την Κύπρο και την περιοχή.


Η υγειονομική κρίση που περνούμε έχει αποδείξει πως η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και για την Τράπεζα Κύπρου παραμένει ένας από τους κύριους πυλώνες της στρατηγικής της Εταιρικής Υπευθυνότητάς της.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top