ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα επεισόδια και η υπέρμετρη βία από αστυνομικούς στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα επεισόδια και η υπέρμετρη βία από αστυνομικούς στο επίκεντρο

Οι αντιδράσεις για υπέρμετρη βία που ασκήθηκε από τις αστυνομικές αρχές κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών, το περασμένο Σάββατο και η έρευνα που έχει διαταχθεί για εξέταση του όλου θέματος, δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Προβάλλεται επίσης η πιθανότητα η Κύπρος να κληθεί να καταβάλει στην ΕΕ εκατοντάδες εκατομμύρια λόγω επιβολής μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από την αγορά οικίας στο πλαίσιο του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έρευνα για υπέρμετρη αστυνομική βία» γράφει ότι θύελλα αντιδράσεων αλλά και έρευνα για πιθανή άσκηση υπέρμετρης βίας από μέλη της Αστυνομίας προκάλεσαν επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών στη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην προειδοποίηση από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου ότι αναμένεται περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Αλλού γράφει ότι από την 1η Απριλίου 2021 Ισραηλινοί πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων δεν θα χρειάζεται να κάνουν PCR τεστ για να ταξιδέψουν στην Κύπρο, ούτε να τεθούν σε αυτοπεριορισμό.
 
Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «’Κανεί πιον’ Τα κάνατε μούσκεμα!» γράφει για σοκ, κατακραυγή, καθολική καταδίκη και φωνές για παραιτήσεις σχετικά με την πρωτόγνωρη βία και βαναυσότητα της Αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών το Σάββατο στη Λευκωσία και προσθέτει ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή πρόκληση για τις αστυνομικές ακρότητες. Αλλού γράφει ότι η κοινοβουλευτική επιτροπή Ελέγχου ανοίγει την Πέμπτη το σκάνδαλο του Συνεργατισμού, με προσκεκλημένο τον πρόεδρο της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό Γεώργιο Αρέστη, τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Σε άλλη είδηση γράφει ότι προβληματισμό προκαλεί σε επιδημιολόγους και το Υπουργείο Υγείας η επιδημιολογική εικόνα της Λεμεσού.
 
«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «Εκτεθειμένοι στην Ε. Ένωση» και γράφει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πιθανό να κληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταβάλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκό ταμείο, ως αντιστάθμισμα της απώλειας εσόδων από την επιβολή μειωμένου συντελεστή 5% αντί 19% που προβλέπει η σχετική οδηγία κατά τη διαδικασία πωλήσεων χιλιάδων οικιών στο πλαίσιο πολιτογραφήσεων αλλοδαπών από τρίτες χώρες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε υπέρμετρη βία αστυνομικών κατά διαδηλωτών και σημειώνει ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ερευνητική επιτροπή για την υπόθεση του σφαγείου Cypra και σημειώνει ότι ερωτηματικά προκύπτουν για τη συμμετοχή του τέως Αρχηγού της Αστυνομίας στην ερευνητική, καθώς εμπλεκόμενη στο θέμα είναι και η ίδια η Αστυνομία.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αυταρχισμός που σπάζει κεφάλια» γράφει στο κύριο της θέμα ότι οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην κοινωνία για την «πρωτοφανή βία» που ασκήθηκε από πλευράς της Αστυνομίας κατά της διαδήλωσης ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Προσθέτει ότι ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Οικολόγοι ζητούν επιτακτικά την παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης, Έμιλυς Γιολίτη. Αλλού γράφει ότι η Νομική Υπηρεσία λέει ότι το πόρισμα για τον θάνατο του Στυλιανού μελετάται 17 μήνες μετά το θάνατο του 15χρονου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στη Βουλή οδηγείται εκ νέου σήμερα το θέμα των ενοικίων, το οποίο ταλαιπωρεί χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες παραμένουν σε πλήρη ή μερική αναστολή εργασιών.
 
ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top