Περίπου 100 δελφίνια εντοπίστηκαν νεκρά στα ανοιχτά της Μοζαμβίκης

Περίπου 100 δελφίνια εντοπίστηκαν νεκρά στα ανοιχτά της Μοζαμβίκης

Ογδόντα έξι δελφίνια βρέθηκαν νεκρά χθες σε ένα νησί στα ανοικτά της Μοζαμβίκης, με την αιτία θανάτου των θαλάσσιων θηλαστικών να παραμένει ακόμη άγνωστη, ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας.
 

Πολλά δελφίνια είχαν ήδη εντοπιστεί νεκρά την Κυριακή στην ίδια τοποθεσία. Συνολικά, βρέθηκαν 111 θαλάσσια θηλαστικά από τις αρχές. "Η ομάδα του Εθνικού Πάρκου του Αρχιπελάγους Μπαζαρούτο στην επαρχία Ινχαμπάνε εντόπισε 86 νεκρά δελφίνια στη δυτική ακτή του νησιού Μπαζαρούτο", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.
 
Το Αρχιπέλαγος βρίσκεται στο Κανάλι της Μοζαμβίκης, μεταξύ των ακτών της χώρας και της Μαδαγασκάρης. Διεξάγεται έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου των θαλάσσιων θηλαστικών. Μια ομάδα ερευνητών, που στάλθηκε στο σημείο, δεν βρήκε ίχνη τραυματισμών στα δελφίνια ή κάποια ύποπτη ουσία στο πεπτικό τους σύστημα, ανέφεραν οι αρχές.
 
Το Εθνικό Πάρκο Αρχιπελάγους Μπαζαρούτο είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Μοζαμβίκης. Στα προστατευμένα νερά του φιλοξενούνται πολλά θαλάσσια θηλαστικά όπως δελφίνια, φάλαινες και ντιγκόνγκ. Αποτελεί επίσης τόπο για 180 είδη πουλιών, 45 είδη ερπετών, 16 χερσαίων θηλαστικών, καθώς και 500 θαλάσσιων και παράκτιων ειδών και 2.000 ειδών ψαριών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ καθώς η χώρα ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου 2026 την Προεδρία της ΕΕ για έξι μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE