ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Βλέπουν φουκού... ρίχνουν 300€ πρόστιμο - Σαφάρι για τσίκνισμα η Αστυνομία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Βλέπουν φουκού... ρίχνουν 300€ πρόστιμο - Σαφάρι για τσίκνισμα η Αστυνομία

Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία, κάτι που επιβεβαιώνεται μάλιστα και από επίσημα χείλη, με σκοπό την καλύτερη επιτήρηση και επιβολή των νόμων και κανονισμών σήμερα Πέμπτη (4/3).

Η Τσικνοπέμπτη είθισται να γιορτάζεται δεόντως στο νησί μας και ιδιαίτερα στη συμπρωτεύουσα Λεμεσό κάτι που λόγω των πιθανών συναθροίσεων έχει θορυβήσει τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Το πλέον παραδοσιακό έθιμο αφορά το άναμμα της φουκούς -κάτι που γίνεται κυρίως σε δημόσιους χώρους και δη πεζοδρόμια- με αποτέλεσμα κόσμος να μαζεύεται για να ευχηθεί, να τσιμπήσει και να διασκεδάσει. Φυσικά η φετινή χρονιά διαφέρει -και σε αυτό τον τομέα- αφού είναι ξεκάθαρο μέσω του διατάγματος του Υπουργείου Υγείας πως για σκοπούς διαφύλαξης της δημόσιας υγείας απαγορεύεται ρητά κάθε μορφή συνάθροισης και συνωστισμού.

Τα μέλη της δύναμης βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση -ιδιαίτερα στη Λεμεσό- αφού ανακοινώθηκε ότι πάνω από 30 περίπολα θα 'χτενίσουν' την πόλη δίνοντας έμφαση σε παραδοσιακά στέκια και χώρους που μαζεύεται κόσμος.

Έχουν μάλιστα προειδοποίησει πως το εξώδικο των 300 ευρώ είναι το πρώτο... όπλο αντιμετώπισης τυχόν απειθαρχίας και δεν αναμένεται να δείξουν καμία ανοχή στους παραβάτες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top