ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τι θα γίνει με Λεμεσό, ‘κέρφιου’ και Πάσχα – «Ελπίζω πως δεν είναι αρχή μιας νέας έξαρσης τα 407»

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Τι θα γίνει με Λεμεσό, ‘κέρφιου’ και Πάσχα – «Ελπίζω πως δεν είναι αρχή μιας νέας έξαρσης τα 407»

Σταθερή χαρακτηρίζει την επιδημιολογική εικόνα του νησιού, ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, παρά τον αυξημένο αριθμό στα κρούσματα που είχαμε χθες (Σάββατο 20/03).

Σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι ήταν πολύ αυξημένος ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν, ενώ τόνισε πως έπεσε το ποσοστό θετικότητας.

Ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιστημονικής ομάδας, ανέφερε πως θα διαφανεί σε 2-3 μέρες αν ξεκίνησε μια νέα έξαρση: «Ελπίζω πως δεν είναι αρχή μιας νέας έξαρσης που αυτό θα διαφανεί τις επόμενες μέρες».
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, ο κύριος Καραγιάννης είπε πως δεν χαρακτηρίζεται ανησυχητικός ο αριθμός των ασθενών, καθώς όπως σημείωσε στο παρελθόν υπήρξαν και μεγαλύτεροι.

Παράλληλα μίλησε και για όσα ακούγονται περί τοπικών μέτρων στην Λεμεσό: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο χαρτί για την ώρα, οι φήμες που κυκλοφορούν είναι πολλές, ωστόσο αυτό θα εξεταστεί και θα κριθεί από πολλά», δήλωσε.
Για νέες χαλαρώσεις και για άρση των υφιστάμενων μέτρων (όπως για παράδειγμα αύξηση ή κατάργηση των SMS), είπε πως είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε, τουλάχιστον όχι μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

«Αν δούμε ότι τα πράγματα πάνε καλά ίσως να υπάρξει χαλάρωση προς την διακίνηση ή σε κάποιους χώρους, όπως τα γυμναστήρια», ανέφερε.

Τέλος δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε πως θα κάνουμε Πάσχα, καθώς ο καιρός πλησιάζει, με τον Δρ. Καραγιάννη να απαντά: «Για το Πάσχα δεν μπορώ να πω τίποτα είναι πολύ νωρίς, μπορεί να αλλάξει η εικόνα μέχρι τότε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top