ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Μόνο 2 μετακινήσεις αλλά χωρίς SMS οι τουρίστες - Τι λέει το Υφ. Τουρισμού

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Μόνο 2 μετακινήσεις αλλά χωρίς SMS οι τουρίστες - Τι λέει το Υφ. Τουρισμού

Συνέχεια στο μίνι-σήριαλ με το έντυπο μετακινήσεων που δίνεται σε τουρίστες που αφίκνυνται στο νησί μας για διακοπές.

Μετά το αλαλούμ που επικράτησε σχετικά με την ελεύθερη μετακίνηση των τουριστών (σύμφωνα με το έντυπο που είδε το φως της δημοσιότητας) επικοινωνήσαμε με το Υφυπουργείο Τουρισμού για να μας δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Όπως μας αναφέρθηκε, το σχετικό έντυπο θα χρησιμοποιείται σαν Έντυπο Β’ και δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους αφιχθέντες που πιθανώς να μη μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα SMS για κατ’εξαίρεση μετακίνηση στο 8998.

Διευκρινίζεται επίσης πως ότι ισχύει για τους μόνιμους κάτοικους Κύπρου, ισχύει και για όσους έρχονται στο νησί μας από το εξωτερικό. Οφείλουν δηλαδή να ακολουθούν πιστά όλα τα διατάγματα και πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας.

Το έντυπο λοιπόν που δημοσιεύθηκε θα χρησιμοποιείται αντί του SMS στο 8998 και σε αυτό θα αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που επιθυμεί να μετακινηθεί, ο σκοπός της μετακίνησης του και μάλιστα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο 2 τέτοια έντυπα τις καθημερινές και 3 το Σαββατοκύριακο.

Υπεύθυνοι για την έκδοση θα είναι ταξιδιωτικοί πράκτορες και ξενοδοχουπάλληλοι ενώ ο έλεγχος των εντύπων για τυχόν παραβάσεις και παρατυπίες εναπόκειται αποκλειστικά στην Αστυνομία.

Με αυτή την διευκρίνιση το Υφυπουργείο Τουρισμού επιθυμεί να βάλει ‘στοπ’ στη μουρμούρα, τη ψιθυρολογία και τις αντιδράσεις αφού αναφέρει ρητά πως κανένας τουρίστας δεν είναι υπεράνω νόμων, διαταγμάτων, πρωτοκόλλων και κανονισμών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top