ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έιντε-Ακιντζί συζήτησαν το επερχόμενο του δείπνου και τη δομή της διαδικασίας

Έιντε-Ακιντζί συζήτησαν το επερχόμενο του δείπνου και τη δομή της διαδικασίας

Εποικοδομητικό πνεύμα και στις δύο πλευρές εντοπίζει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα εκ νέου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έιντε δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι αυτή αφορούσε στην προετοιμασία του δείπνου, στις 11 Μαΐου και τη δομή της διαδικασίας. Είπε επίσης ότι σήμερα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το δείπνο.

Παρέπεμψε για λεπτομέρειες σε ανακοινώσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα, αλλά και όταν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των ηγετών.

Πρόσθεσε ότι κυριαρχεί σε όλες τις πλευρές ένα πνεύμα για σωστή κεφαλαιοποίηση της δυναμικής που δημιουργείται ενόψει της επιστροφής στο τραπέζι του διαλόγου.

Ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης με τον Ακιντζί και αν συζητήθηκε η πιθανή ημερομηνία επανέναρξης των συνομιλιών, ο κ. Έιντε είπε ότι συζήτησαν τον τρόπο δόμησης της διαδικασίας και παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την ερχόμενη Δευτέρα, αφού συμφωνήσουν οι δύο ηγέτες.

Σε άλλη ερώτηση για την επίσκεψη του Μουσταφά Ακιντζί στην Άγκυρα, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ είπε ότι ο Τ/κ ηγέτης είναι πολύ ικανοποιημένος με τις συναντήσεις του στην Άγκυρα.

Η επίσκεψη πήγε «τόσο καλά όσο διαφάνηκε στον Τύπο» είπε, προσθέτοντας ότι «όλοι στο νησί γνωρίζουν πως η ηγεσία στην Τουρκία είναι υποστηρικτική μιας λύσης». Αυτό, συνέχισε, λέχθηκε δημόσια, «είναι όμως ιδιαίτερα εμφανές και σε εμάς που εργαζόμαστε άμεσα μαζί τους, ότι είναι πραγματικά αληθές» είπε.

Τέλος, ο κ. Έιντε ανέφερε ότι θα βρίσκεται στην Κύπρο «όσο καιρό είναι απαραίτητο».   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top