ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Aσύλληπτο το δράμα της οικογένειας του δράστη – Κακιά ώρα η δολοφονία των ηλικιωμένων

Aσύλληπτο το δράμα της οικογένειας του δράστη – Κακιά ώρα η δολοφονία των ηλικιωμένων

Εξιχνιασθείσα θεωρείται πλέον από την αστυνομία η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ζεύγους των δυο ηλικιωμένων, Σάββα και Κυριακής Σοφοκλέους 74 και 78 ετών αντίστοιχα, από τον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς.

Τους δύο άτυχους ηλικιωμένους σκότωσε ο γιος της 75χρονης αδελφής του Σάββα, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχικά προβλήματα.

Ο 30χρονος μεγάλωσε στην περιοχή Αγίου Σπυρίδωνα στη Λεμεσό και ήταν το μικρότερο παιδί της τετραμελούς οικογένειας του.

Σε ηλικία 16 ετών διαγνώστηκε ότι πάσχει από βαριάς μορφής ψυχικές διαταραχές. Νοσηλεύτηκε τρεις φόρες στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας στη Λευκωσία. Το 2013 ήταν και η τελευταία φορά που πέρασε το κατώφλι του ιδρύματος για νοσηλεία. Το απόγευμα της 6ης Μαΐου 2015 κάτι έσπασε μέσα του και τον οδήγησε στη διάπραξη, όπως φαίνεται ενός εγκλήματος, με θύματα τους θείους του. Κρίθηκε και τις τρεις φορές ότι μπορεί να λάβει εξιτήριο από το ψυχιατρείο, με την προϋπόθεση να λαμβάνει την ενδεικνυόμενη φαρμακευτική αγωγή, που του επέβαλαν οι ιατροί.

Οι γονείς του και ο αδελφός του, πίσω από την κλειστή πόρτα του σπιτιού τους, έδιναν όλα αυτά τα χρόνια τον δικό τους σκληρό αγώνα για να διαχειριστούν  τα προβλήματα υγείας του 30χρονου.

Η συμπεριφορά του ωστόσο τους τελευταίους μήνες ήταν εκτός ελέγχου.  Ήταν πολύ επιθετικός , βίαιος και εξύβριζε τους πάντες.  Η οικογένεια του ζούσε υπό καθεστώς φόβου και απειλών, ενώ αρνιόταν  πεισματικά να λαμβάνει τα φάρμακα του.

Ο αδελφός του 33 ετών, θηροφύλακας στο επάγγελμα, πήρε την απόφαση να προχωρήσει με τη ζωή του, για αυτό και πρόσφατα έφυγε από το πατρικό του και μετακόμισε σε άλλη περιοχή της Λεμεσού. Άφησε όμως το υπηρεσιακό του όπλο στο σπίτι, το οποίο και θα έπαιρνε αργότερα.

Ο  30χρονος όπως διαπιστώθηκε γνώριζε πολύ καλά την κρυψώνα και τις τελευταίες ημέρες, έπαιρνε κρυφά το όπλο και με το αυτοκίνητο του «ανέβαινε» στο χωριό των γονιών του στην Πιτσιλιά για να ρίχνει σημάδι στα χωράφια.

Να σημειωθεί ότι, αν και είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος, οδηγούσε παράνομα αφού η άδεια οδήγησης του είχε ακυρωθεί για ευνόητους λόγους. Οι γονείς του ανέφεραν  χαρακτηριστικά στην αστυνομία ότι εξαφανιζόταν από το πρωί και επέστρεφε στο σπίτι τους στη Λεμεσό το βράδυ, χωρίς να γνωρίζει κανείς που ήταν και τι έκανε.

Έτσι έκανε και την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, πήρε το όπλο του αδελφού του και μετέβη στο περβόλι των θείων του στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς.

Οι δυο ηλικιωμένοι γύρω στις 4 το απόγευμα μετέβησαν στο περβόλι τους για να πάρουν το κλαδευτήρι, που είχαν ξεχάσει το πρωί και εκεί για κακή τους τύχη συνάντησαν τον αδελφότεκνο του Σάββα με το όπλο, σε αλλόφρων κατάσταση.

Ο 30χρονος έστρεψε το όπλο εναντίον τους και τους «γάζωσε» . Στην συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του ατάραχος και χωρίς να αναφέρει οτιδήποτε στους γονείς του, τοποθέτησε το όπλο στη θέση του.  Στα άψυχα σώματα των δυο ηλικιωμένων  βρέθηκαν σφαίρες στο κεφάλι και στην κοιλιά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροτομής ο άτυχος άνδρας δέχτηκε δύο πυροβολισμούς και η σύζυγος του τέσσερις και οι δύο από πολύ κοντινή απόσταση.  

Ο θηροφύλακας , μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση παραδόθηκε στην αστυνομία και συνελήφθη αφού είναι ο κάτοχος του φονικού όπλου.  Σήμερα Κυριακή αποφασίστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όπως τεθεί οκτώ μέρες υπό κράτηση.   

Ο δράστης οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας, όπου κρατείται έγκλειστος στο θάλαμο «23», αφού όταν η Αστυνομία επιχείρησε να τον συλλάβει στο πατρικό του, αυτός κλείδωσε την πόρτα του υπνοδωματίου του, ενώ ακολούθως επιτέθηκε στα μέλη της Αστυνομίας.  Χθες το βράδυ εξετάστηκε από ιατρούς και έχει κριθεί  πως δεν είναι σε θέση στο παρόν στάδιο να συνεργαστεί με την αστυνομία, ή να μπει σε μία δικαστική διαδικασία.

Οι αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με τους ψυχίατρους θα αναμένουν νεώτερα για την πορεία της υγείας του, ενώ οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία.

Οι δυο ηλικιωμένοι καταλείπουν τρεις κόρες, εγγόνια και δισέγγονα.  Όλη η οικογένεια είναι σε κατάσταση σοκ, αφού δεν χωράει ο νους τους, το κακό που τους βρήκε.

 

Χριστιάνα Τσαγγάρη 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top