ΚΟΣΜΟΣ

O ΥΠΕΣ Βαυαρίας θεωρεί τον Ερντογάν συνυπεύθυνο για αντισημιτικές εκδηλώσεις στη Γερμανία

O ΥΠΕΣ Βαυαρίας θεωρεί τον Ερντογάν συνυπεύθυνο για αντισημιτικές εκδηλώσεις στη Γερμανία

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοακίμ Χέρμαν καθιστά τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν συνυπεύθυνο για τις αντισημιτικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών.

«Αυτό που βιώνουμε τώρα δεν είναι σε μεγάλο βαθμό ακροδεξιοί, αλλά άνθρωποι με μουσουλμανικό υπόβαθρο που -υποκινούμενοι εν μέρει από τις βάναυσες ομιλίες του Προέδρου Ερντογάν στην Τουρκία και από άλλους- πιστεύουν ότι αυτές οι αντιπαραθέσεις θα πρέπει να μεταφερθούν πλέον και στους δρόμους της Γερμανίας», δήλωσε ο Χέρμαν την Κυριακή στην ε/φ Bild.

Ο Χέρμαν τόνισε ότι το κάψιμο των σημαιών του Ισραήλ και η έκφραση μίσους κατά των Εβραίων κατά την διάρκεια διαμαρτυριών για τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας αποτελούν ποινικά αδικήματα, ενώ απείλησε με απέλαση άτομα που διαπνέονται από «φανατική μισαλλοδοξία».

Επιπλέον, δήλωσε ότι στη Γερμανία «πολλοί άνθρωποι δεν είναι πραγματικά ενσωματωμένοι στην κοινωνία, σε αυτό που δημιουργεί η συνταγματική μας τάξη». Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να ελέγχεται το εάν αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα μόνιμης διαμονής ή γερμανική ιθαγένεια. Εάν δεν συμβεί αυτό, «θα πρέπει πράγματι να ελεγχθεί το αν κάποιος που είναι τόσο μισαλλόδοξος θα πρέπει να έχει πλέον την δυνατότητα να πολιτογραφηθεί και, εφόσον συντρέχουν οι νομικές δυνατότητες, θα πρέπει να εγκαταλείψει την χώρα μας».

Λόγω της κλιμάκωσης της βίας στην σύγκρουση στην Μέση Ανατολή, καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες αντισημιτικές διαδηλώσεις και βία κατά εβραϊκών εγκαταστάσεων σε εθνικό επίπεδο, όπως αναφέρει η ε/φ Βελτ. Στο Nόικελν του Βερολίνου, μεταξύ άλλων, σημειώθηκαν ταραχές και εκφράστηκε ανοιχτά μίσος για τους Εβραίους το Σάββατο, κατά την διάρκεια διαδήλωσης εναντίον του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 3.500 συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα κατά του Ισραήλ και των Εβραίων. Μεταξύ άλλων, ζήτησαν τον βομβαρδισμό του Τελ Αβίβ και την καταστροφή του Ισραήλ. Δημοσιογράφοι που βρέθηκαν επί τόπου προπηλακίστηκαν, ενώ μία μία Ισραηλινή δημοσιογράφος δέχθηκε μπροστά στην κάμερα επίθεση με κροτίδα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top