Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τουρκικές θέσεις κάθε άλλο παρά υποβοηθούν την πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ, λέει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας

Οι τουρκικές θέσεις κάθε άλλο παρά υποβοηθούν την πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ, λέει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας

Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή και προβληματισμό την κλιμακούμενη αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς με την προβολή και υποστήριξη ακραίων θέσεων οι οποίες κάθε άλλο παρά υποβοηθούν την πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος, ανέφερε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης. 

Εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο κατά την ταφή του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Κώστα Χ. Παπαπολυδώρου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στην Μεσόγη, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η δική μας πλευρά με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αναστασιάδη υποστηρίζει και προβάλλει τις βασισμένες στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών θέσεις, μας, με στόχο την επανένωση της πατρίδας μας, τον τερματισμό της κατοχής και την μετατροπή της Κύπρου σε τόπο ελευθερίας, ειρήνης και δημοκρατίας, χωρίς τις αναχρονιστικές εγγυήσεις του παρελθόντος και τα οποιαδήποτε επεμβατικά δικαιώματα. 

Επιπρόσθετα σημείωσε πως με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα και με αρραγές το εσωτερικό μας μέτωπο, θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά στην επίτευξη των στόχων μας, οι οποίοι θα φέρουν τη δικαίωση της προσφοράς και της θυσίας όσων αντιστάθηκαν στην εισβολή του Αττίλα, υποστηρίζοντας την ελευθερία, και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Έτσι, τόνισε, θα δικαιώσουμε και τη θυσία του Κώστα Παπαπολυδώρου.

Στον επικήδειο λόγο του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε πως ο στρατιώτης Κώστας Χ. Παπαπολυδώρου καταγόταν από την Μεσόγη και αγνοείτο από την τούρκικη εισβολή. Βρέθηκε σε ομαδικό τάφο στην περιοχή Τράχωνα μαζί με άλλους στρατιώτες του τάγματος που υπηρετούσε και έπεσε ηρωικά μαχόμενος υπέρ της πατρίδος.

Ο Παπαπολυδώρου και οι συμπολεμιστές του, είπε ο κ. Δημητριάδης, προέβαλαν σθεναρή αντίσταση, μέχρι που αργότερα την ίδια ημέρα η αντίσταση τους εξασθένησε από τα επιτιθέμενα στρατεύματα του εχθρού και τις απώλειες που αυτά προκάλεσαν στην γραμμή άμυνας της Εθνικής Φρουράς. Από το χρονικό εκείνο σημείο ο Παπαπολυδώρου, όπως και οι υπόλοιποι υπερασπιστές στην γραμμή που υπηρετούσε, δεν έδωσαν σημεία ζωής. Η εκταφή των οστών πραγματοποιήθηκε το 2015 από ομαδικό τάφο, ο οποίος εντοπίστηκε κοντά στις τουρκικές φυλακές στην περιοχή του Τράχωνα, στα πλαίσια του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της Ερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων Κύπρου, υπό την αιγίδα των ΗΕ. Στον ίδιο τάφο εντοπίστηκαν και τα οστά 15 άλλων εθνοφρουρών ενώ παραδίπλα, σε άλλο μαζικό τάφο, εντοπίστηκαν τα οστά 20 ακόμα συμπατριωτών μας. 

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως οι προσπάθειες της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων θα συνεχιστούν μέχρις ότου πάρουν όλοι οι συγγενείς τις απαντήσεις που απαιτούνται για τους αγαπημένους τους και μέχρις ότου λάμψει για όλες τις περιπτώσεις η αλήθεια η οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να αποκρυφτεί, όσα εμπόδια και αν προβάλει η άλλη πλευρά.

Πρόσθεσε πως 861 συμπατριώτες μας εξακολουθούν να  αγνοούνται και θα πρέπει επιτέλους η Τουρκία να σεβαστεί και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως και τις πρόνοιες των πολλών για τους αγνοούμενους μας ψηφισμάτων του ΣΑ και άλλων διεθνών οργανισμών.  

Στην ταφή του ήρωα μίλησε και ο στρατηγός εν αποστρατεία Χαράλαμπος Λότας, στην παρουσία συγγενών, φίλων, του κοινοτάρχη Μεσόγης Νικόλα Αρέστη και κατοίκων της κοινότητας.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top