ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε το πρωί σύσκεψη μεταξύ διορθωτών και θεματοθετών για το θέμα του γραπτού των νέων Ελληνικών, το οποίο φέρεται να δίχασε τους μαθητές

Ξεκίνησε το πρωί σύσκεψη μεταξύ διορθωτών και θεματοθετών για το θέμα του γραπτού των νέων Ελληνικών, το οποίο φέρεται να δίχασε τους μαθητές

Στη σύσκεψη, η οποία σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Ιωάννη Ευθυμίου, είθισται να πραγματοποιείται μετά το πέρας κάθε εξέτασης, θα διορθωθούν γραπτά που λήφθηκαν δειγματοληπτικά, ώστε να διαπιστωθεί, κατά πόσον υπήρξε, ή όχι σύγχυση με την στο τρίτο μέρος του γραπτού, με θέμα την παραγωγή επικοινωνιακού λόγου.

Η ερώτηση στο γραπτό των Παγκύπριων Εξετάσεων (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ) προκάλεσε αντιδράσεις, αφού πέραν του γεγονότος ότι το απόσπασμα του Κορνήλιου Καστοριάδη δεν περιλαμβάνεται στη διδακτέα ύλη, η ερώτηση κρίθηκε ως αόριστη και δυσνόητη

Για να λάβουν 40 από τις 100 μονάδες του γραπτού οι μαθητές θα έπρεπε να αναπτύξουν το πιο κάτω θέμα.

«Μέσα σε αυτό το Παγκύπριο πλαίσιο που είναι κινούμενο και κλυδωνιζόμενο η πατρίδα μας παραμένει πάντα μια ιδιαιτερότητα. Έζησε πολλά αυτή την περίοδο, λίγα όμως φαίνεται να διδάχτηκε.

Τα τελευταία χρόνια βιώνει, ωστόσο, μια ιστορική στιγμή της: Το τέλος των ψευδαισθήσεων»

 

Με βάση το πιο πάνω, οι μαθητές κλήθηκαν να συγγράψουν ένα άρθρο 450-500 λέξεων, στο οποίο θα κατέθεταν τις απόψεις τους, αναφορικά με τις ψευδαισθήσεις που κατά την δική τους γνώμη, βίωνε η πατρίδα μας τόσα χρόνια και πως το τέλος τους επέδρασε στην καθημερινότητα μας.

Πέραν των προκείμενων δυσκολιών, κάποιοι έκαναν λόγο για προπαγάνδα σε σχέση με το Κυπριακό και την ιστορία της χώρας, σε μία προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων που αφορούν τα γεγονότα πριν και μετά το 1974.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top