ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δωρεάν rapid test μόνο για εμβολιασμένους - Οργισμένες αντιδράσεις, πόσα λεφτά γλυτώνει η Κυβέρνηση

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δωρεάν rapid test μόνο για εμβολιασμένους - Οργισμένες αντιδράσεις, πόσα λεφτά γλυτώνει η Κυβέρνηση

Η μερική σταθεροποίηση που παρατηρείται στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, μόνο χρόνο για χαμόγελα δεν αφήνει.

Μετά τις εξαγγελίες που αφορούν τη νέα αυστηροποίηση των μέτρων, η χρήση Safepass σε σωρεία χώρων και υποστατικών καθίσταται αναγκαστική. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια ανακοπής της διασποράς η Κυβέρνηση προέβη στην εν λόγω απόφαση με το ντόμινο των αντιδράσεων να θεωρείται τεράστιο.

Χονδρικά, άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί -επί της ουσίας- υποχρεούνται να προβαίνουν σε εργαστηριακή εξέταση (τεστ αντιγόνου ή rapid test) ανά 72 ώρες (δηλαδή περίπου 2 φορές την εβδομάδα) αφού πέραν των χώρων διασκέδασης και εστίασης η προσκόμιση του θα χρειάζεται σε οποιοδήποτε χώρο συνωστισμού ή συνάθροισης (χώρος συνωστισμού ή συνάθροισης λογίζεται οποιοσδήποτε εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος στον οποίο παρευρίσκονται ταυτόχρονα πέραν των 20 ατόμων) και σε χώρους εργασίας.

Μάλιστα η παύση των δωρεάν τεστ από πλευράς Κυβέρνησης και Υπουργείου Υγείας, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου, έχει επιφέρει έντονες αντιδράσεις ιδιαίτερα στις τάξεις των ανεμβολίαστων αφού το θεωρούν εκβιαστικό να βρίσκονται στο σημείο να πληρώνουν από την τσέπη τους ένα σημαντικό κονδύλι για να μπορούν να απολαμβάνουν συγκεκριμένα προνόμια.

Υπενθυμίζεται πως το πλαφόν για τη χρέωση διενέργειας τεστ αντιγόνου έχει οριστεί στα 10€. Αξίζει να σημειώσουμε πως -όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha Κύπρου- το ημερήσιο κόστος που επωμίζεται η Κυβέρνηση για τη διενέργεια των rapid test ανέρχεται γύρω στις 300.000€, κάτι που σημαίνει πως χρησιμοποιείται ένα κονδύλι ύψους 9.000.000€ μηνιαίως.

Με την προμήθεια εμβολίων -τα οποία παρέχονται δωρεάν και όπως ανέφερε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν αγοραστεί υπερδιπλάσια του πληθυσμού- θεωρείται πως δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύεται πλέον ένα τόσο υπέρογκο ποσό.

Οι αντιδράσεις είναι ιδιαίτερα έντονες αφού από τις εξαιρέσεις αφαιρούνται ουσιαστικά μόνο τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί αφού δωρεάν τεστ θα συνεχίζουν να δικαιούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι (2 δόσεις) ή μερικώς εμβολιασμένοι (1 δόση), παιδιά, έφηβοι (εκτός των ηλικιών 16-17), έγκυες, διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας και άτομα που για ιατρικούς λόγους δε μπορούν να εμβολιαστούν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top