ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δημιουργείται μηχανισμός που θα διερευνά τις σχέσεις αστυνομικών με τον υπόκοσμο

Δημιουργείται μηχανισμός που θα διερευνά τις σχέσεις αστυνομικών με τον υπόκοσμο

Βαθιά το μαχαίρι στις «κακές» ρίζες της Αστυνομίας βάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος Υπουργός, Ιωνάς Νικολάου στο ThemaWebRadioTv στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου, που θα πατάξει τα θέματα της διαφθοράς στην Αστυνομία.

Στα καυτά ερωτήματα  των δημοσιογράφων του ToThemaOnline Ονούφριου Σωκράτους και Ιωάννας Μάντζιηπα απάντησε σήμερα στοThemaWebRadioTv ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Σε ότι αφορά τις ρίζες που υπάρχουν μεταξύ μελών της Δύναμης με άτομα του υποκόσμου και του εγκλήματος, ο κ.Νικολάου απάντησε πως το Υπουργείο έχει υποδείξει διάφορες ενέργειες, που σχετίζονται με θέματα διαφθοράς από μέλη της Αστυνομίας.

Ανέφερε πως υπάρχει μηδενική ανοχή στα θέματα διαφθοράς της Αστυνομίας,  τονίζοντας  πως σήμερα υπάρχουν Αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης αντιμετωπίζοντας ποινικές διώξεις για ζητήματα διαφθοράς, ενώ  διεξάγονται και πειθαρχικές έρευνες.

Όπως μας δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, το Υπουργείο έχει προχωρήσει στην ετοιμασία μελέτης, που θα δημιουργήσει την Υπηρεσία Εσωτερικού Έλεγχουπου θα αποτελεί μηχανισμό προστασίας των μελών, από όλους εκείνους τους πειρασμούς του υποκόσμου και του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον Ιωνά Νικολάου, όλα τα μέλη θα γνωρίζουν πως εάν ενδώσουν σε τέτοιες καταστάσεις θα έχουν να κάνουν με τον νόμο, ενώ όπως ανάφερε, η πολιτεία από την πλευρά της έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τα μέλη της δύναμης.

Η μελέτη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται πως πριν το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί ώστε να προχωρήσει εντατικά η σύσταση της υπηρεσίας.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top