ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα προστασίας θαλασσών και ακτών

Μήνυμα προστασίας θαλασσών και ακτών

Την ανάγκη για ευαισθητοποίηση όλων ώστε να διατηρήσουμε καθαρές τις θάλασσες και τις ακτές μας, υπογράμμισαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου και ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, οι οποίοι συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας «Ακτή Ολυμπίων Β’».



Την εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας διοργάνωσαν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και η Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας και της εκστρατείας #EUBeachCleanup, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Ναυτιλίας και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε ότι είναι σημαντικό για τη ναυτιλία, να αναδείξει μια διαχρονική πρωτοβουλία και προτεραιότητα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Συνεχάρη επίσης τους διοργανωτές της εκστρατείας, «που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών για την ανάγκη να προστατεύσουμε το θαλάσσιο οικοσύστημα και τις ακτές μας».

Σημείωσε ότι το Υφυπουργείο θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, με μια ολοήμερη εμπειρία, σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού, στις 23 Οκτωβρίου, στην επίχωση Λεμεσού, που θα στοχεύει να φέρει κοντά την κοινωνία των πολιτών στη θάλασσα και την ναυτιλία. «Καλούμε τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια, να αγαπήσει τη θάλασσα, να αγαπήσει τις ακτές μας και να τις διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού», είπε.

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Βασιλείου ανέφερε ότι η θάλασσα είναι υπεύθυνη πολύ περισσότερο για το οξυγόνο που αναπνέουμε από ό,τι τα δάση και θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι, καθώς τα οικοσυστήματα μας φθίνουν.

«Χαίρομαι που τα τελευταία χρονιά γίνεται μια τεράστια στροφή ως προς τη συμμετοχή μας στο πλαίσιο της αποκατάστασης», είπε και υπέδειξε ότι «ένας καθαρισμός δεν έχει καμία σημασία από μόνος του αν δεν προλάβουμε την επόμενη φορά να μην λερώσουμε, γιατί στόχος μας πρέπει να είναι να μην παράγουμε απόβλητα».

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Λεμεσού, δήλωσε ότι αυτή η εκδήλωση στέλνει το μήνυμα ανάγκης για προστασία του μεγαλύτερου περιουσιακού μας στοιχείου, της θάλασσας και των ακτών μας.

«Ενώνουμε δυνάμεις μέσα από αυτήν την κοινωνική συμμαχία για να προστατεύσουμε το περιβάλλον», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top