ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αριθμοί σοκ για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Κύπρο – Πέραν των 200 μέσα σε λίγους μήνες

Αριθμοί σοκ για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Κύπρο – Πέραν των 200 μέσα σε λίγους μήνες

Σοκάρουν οι αριθμοί περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων παιδιών στην Κύπρο, με τις υποθέσεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα να είναι μηδαμινές μπροστά στην πραγματικότητα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, προέβη σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου 2021 για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι πρόκειται για πολύ ευαίσθητες υποθέσεις που καλό θα ήταν να μην δημοσιεύονται.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο εκπαιδευτικούς όπως είναι αυτές που βρίσκονται στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες καθώς ενώπιον των Αρχών εβδομαδιαία λαμβάνονται καταγγελίες για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποιήσεις παιδιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο κ. Ανδρέου τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία 201 τέτοιες υποθέσεις, οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πορεία των εν λόγω υποθέσεων.

Σχετικά με τις καταγγελίες που αφορούν εκπαιδευτικούς και είδαν το φως της δημοσιότητας ο Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η καταγγελία εναντίον γυναίκας εκπαιδευτικού προηγήθηκε από την καταγγελία εναντίον του καθηγητή που τελεί υπό κράτηση. Και οι δύο υποθέσεις βρίσκονται υπό διερεύνηση.

«Τα δεδομένα αναλύονται και αξιολογούνται από τους Ανακριτές. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν κρίνεται ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε σύλληψη γιατί δεν επηρεάζεται οποιοδήποτε ανακριτικό έργο ή δεν αναζητούνται τεκμήρια, τα οποία ενδεχομένως ο ύποπτος θα επηρεάσει ή θα καταστρέψει» εξήγησε ο Εκπρόσωπος διευκρινίζοντας για ποιο λόγο δεν έχουν προχωρήσει στη σύλληψη της εν λόγω καθηγήτριας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top