ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύντομα οι πολίτες θα απολαύσουν τα οφέλη μιας νέας μορφής τοπικής αυτοδιοίκησης, σημειώνει ο ΥΠΕΣ

Σύντομα οι πολίτες θα απολαύσουν τα οφέλη μιας νέας μορφής τοπικής αυτοδιοίκησης, σημειώνει ο ΥΠΕΣ

Σύντομα οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους καρπούς και τα οφέλη μιας νέας μορφής τοπικής αυτοδιοίκησης, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, προσθέτοντας ότι ο «χρόνος δεν γυρίζει πίσω». 

Σε δηλώσεις του μετά την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στη δοξολογία για την επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ» που τελέστηκε στον καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, ο κ. Νουρής είπε ότι «σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία όλοι και κυρίως οι πολίτες να απολαύσουν τους καρπούς και τα οφέλη μιας νέας μορφής τοπικής αυτοδιοίκησης που θα κάνει πράξη αυτό που τόσα χρόνια λέμε ότι δηλαδή οι πολίτες θα πρέπει να απολαμβάνουν τις ποιοτικότερες υπηρεσίες στο χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Σε ερώτηση αν είμαστε πιο κοντά στην ολοκλήρωση του διαλόγου για μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο ΥΠΕΣ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «είναι εξαιρετικά ώριμες οι συνθήκες, ξεκινώντας από τα κοινοβουλευτικά κόμματα τα οποία με πολλή συνέπεια είναι τοποθετημένα σταθερά υπέρ της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και βεβαίως τα όποια θέματα παραμένουν θα τα επιλύσουμε στο επίπεδο της Βουλής».

Μεταναστευτικό
---------
Ερωτηθείς για τη χθεσινή αναβολή της συζήτησης του θέματος του μεταναστευτικού στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Νουρής τόνισε ότι «υπάρχει σαφέστατος προσανατολισμός από το ΥΠΕΣ» για το θέμα το οποίο είναι «εξαιρετικά σοβαρό». Εξήγησε ότι λόγω της βεβαρημένης ημερήσιας διάταξης του Υπουργικού Συμβουλίου χθες, έκρινε ότι «δεν προσφερόταν για να υπάρξει μια εκτενής συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και θα επανέλθει το πιθανότερο, την ερχόμενη βδομάδα».

Σε ερώτηση αν θα συζητήσουν και άλλα μέτρα, ο κ. Νουρής είπε ότι συζητούνται «πάρα πολλά μέτρα γιατί το πρόβλημα δεν είναι ούτε αποσπασματικό και βεβαίως ούτε παροδικό».

Εκτίμησε πως «θα πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία στον τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού και αυτή είναι η πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να θέσει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου» μια ολιστική προσέγγιση για το θέμα. Εξήγησε ότι «καταπιανόμαστε με όλα τα συγκεκριμένα θέματα που αφορούν πολλά εμπλεκόμενα Υπουργεία, επομένως χρειάζεται χρόνος και θα δοθεί αυτός ο χρόνος για να υπάρξουν διαβουλεύσεις με τους συναρμόδιους Υπουργούς και να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top