ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Στοχευμένα μέτρα για την περίοδο των γιορτών - «Το καμπανάκι θα ηχήσει όταν φτάσουμε στα 700 κρούσματα»

Δρ. Καραγιάννης: Στοχευμένα μέτρα για την περίοδο των γιορτών -  «Το καμπανάκι θα ηχήσει όταν φτάσουμε στα 700 κρούσματα»

Για την νέα έξαρση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, το όριο στα νοσοκομεία και για το πως θα μοιάζουν τα φετινά Χριστούγεννα, μίλησε στο ThemaOnline, ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δρ. Καραγιάννης στην ιστοσελίδα μας, τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών δεν είναι ενθαρρυντικά: "Φοβούμαι ότι μπορεί να ξεπεράσουμε και τα 300 τις επόμενες μέρες."

Παράλληλα ανέφερε πως πρέπει να εξετάσουν στο πού εντοπίζονται τα πολλά κρούσματα και να ληφθούν μέτρα για αποφυγή της διασποράς.

"Τα πράγματα φέτος είναι διαφορετικά καθώς έχουμε τους εμβολιασμούς, ωστόσο πρέπει να λάβουμε στα σοβαρά ότι τώρα έχουμε χειμώνα, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που ξεπεράσαμε τα 1000 κρούσματα την ημέρα.", είπε χαρακτηριστικά.

"Αυτή την φορά το καμπανάκι μπορεί να ηχήσει όταν φτάσουμε στα 700 με 750 κρούσματα λόγω το χειμώνα", συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα τόνισε πως δεν βλέπει νέους περιορισμούς, αλλά στοχευμένα μέτρα σε κάποιους χώρους που παρατηρείται το πρόβλημα.

Ερωτηθείς για τις μέρες των γιορτών ο Δρ. Καραγιάννης απάντησε: "Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα γίνει μετά από έξι εβδομάδες.", σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία σκέψη για lockdown ή νέα περιοριστικά μέτρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top