ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε ή δέκα ευρώ βάζει πλέον ο κόσμος στα πρατήρια – «Όταν πέσει η θερμοκρασία θα έχουμε πρόβλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης»

Πέντε ή δέκα ευρώ βάζει πλέον ο κόσμος στα πρατήρια – «Όταν πέσει η θερμοκρασία θα έχουμε πρόβλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης»

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το λαθρεμπόριο καυσίμων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου συνδέσμου πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», αναφέροντας πως πέραν των ιδιωτών που γεμίζουν τα ντεπόζιτα των οχημάτων τους με καύσιμα από πρατήρια στα Κατεχόμενα, υπάρχουν και τα μεγάλα οχήματα μεταφοράς καυσίμων που περνούν από τα οδοφράγματα και γεμίζουν τα ντεπόζιτα τους επιστρέφοντας στις ελεύθερες περιοχές για να ξεφορτώσουν.

«Προσπαθούμε να διορθώσουμε ό,τι διορθώνεται γιατί μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ», είπε ο κύριος Χριστοδούλου.

«Με δύο τρόπους γίνεται αυτό το λαθρεμπόριο. Ο ένας τρόπος είναι από τις νόμιμες εισόδους που περνάνε απέναντι τα μεγάλα trailers που βάζουν μεγάλες ποσότητες στα ντεπόζιτα τους και έρχονται εδώ τα αδειάζουν και επιστρέφουν πίσω. Μπορεί να το κάνουν και 2-3 φορές την ημέρα αυτό», τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του συνδέσμου πρατηριούχων.

«Ο άλλος τρόπος είναι με βυτιοφόρα κατά μήκος της πράσινης γραμμής που δεν υπάρχει έλεγχος. Η πράσινη γραμμή είναι 184 Κm άρα είναι λογικό να υπάρχουν αδύνατα σημεία», συμπλήρωσε.

Καταληκτικά, ο κύριος Χριστοδούλου επισήμανε ότι τις τελευταίες δώδεκα ημέρες υπάρχει σταθεροποίηση των τιμών χωρίς αυξήσεις, εκφράζοντας την ελπίδα να μειωθούν το επόμενο διάστημα.

«Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί η σταθερά αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που ανέρχεται στο ένα ευρώ. Ζητούμε να γίνει μείωση φόρου για να μπορεί ο κόσμος να προμηθευτεί για τον χειμώνα», τόνισε ο κύριος Χριστοδούλου.

«Καθημερινά στα πρατήρια έρχονται άνθρωποι που λένε βάλε πέντε ή δέκα ευρώ. Σκεφτείτε ότι ένα μικρό μηχανάκι, χωρεί μέσα δέκα ευρώ. Και βάζει σε ένα αυτοκίνητο πέντε ευρώ. Για το πετρέλαιο θέρμανσης, ο κόσμος δεν παραγγέλνει και εάν πέσει η θερμοκρασία θα έχουμε πρόβλημα»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top