Aσυμβίβαστο Κιζίλγιουρεκ: Έκπληξη και ανησυχία εκφράζει συντεχνία ακαδημαϊκών

Aσυμβίβαστο Κιζίλγιουρεκ: Έκπληξη και ανησυχία εκφράζει συντεχνία ακαδημαϊκών

«Μεγάλη έκπληξη και ανησυχία» εκφράζει η Συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ) για τον τρόπο που «βουλευτές και θεσμικοί αξιωματούχοι έχουν κλιμακώσει την αντιπαράθεση με τα σώματα του Πανεπιστημίου Κύπρου, τον Πρύτανη και τη Σύγκλητο» με αφορμή το ζήτημα του ασυμβίβαστου του Δρ Κιζίλγιουρεκ.

Γίνεται λόγος για «επιλεκτική ευαισθησία» βουλευτών, εκφράζεται συμπαράσταση για το θέμα στον Πρύτανη και στη Σύγκλητο, ενώ η συντεχνία λέει ότι προσβλέπει σε αναθεώρηση της νομοθεσίας για περαιτέρω θωράκιση της αυτονομίας των πανεπιστημίων.

«Η σπουδή που έχει επιδειχθεί από βουλευτές είναι πρωτοφανής, φτάνοντας σε τέτοιο σημείο ώστε να έχουν απειλήσει ότι θα απορρίψουν ολόκληρο τον προϋπολογισμό του πανεπιστημίου καθώς και ότι θα εξετάσουν ποινική δίωξη της Συγκλήτου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ γίνεται λόγο για «δυσανάλογες αντιδράσεις που πλήττουν συλλήβδην όλους τους εργαζομένους του Πανεπιστημίου, την αυτονομία του πανεπιστημίου, και κατ’ επέκταση κλονίζουν την εμπιστοσύνη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει τον κάμηλο, ειδικά σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του ασυμβίβαστου και της σύγκρουσης συμφέροντος».

«Η επιλεκτική ευαισθησία που δείχνουν ορισμένοι βουλευτές για ένα ζήτημα άδειας άνευ απολαβών, ενώ δεν δείχνουν ανάλογη ευαισθησία σε ζητήματα διαφθοράς και πραγματικής διασπάθισης δημοσίου χρήματος, δημιουργεί απορίες ως προς τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τη συγκεκριμένη δίωξη» συμπληρώνεται.

Εκφράζεται τέλος η ελπίδα ότι το ζήτημα θα επιλυθεί σύντομα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την κοινή λογική. «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Πρύτανη και στη Σύγκλητο και προσβλέπουμε σε αναθεώρηση της νομοθεσίας, έτσι ώστε να εναρμονιστεί με αυτή άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να θωρακιστεί περαιτέρω η αυτονομία των πανεπιστημίων» καταλήγει η ΔΕΔΕ.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Φτάνει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν – Πότε συναντά Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν – Το ραντεβού της 9ης Νοεμβρίου

Κυπριακό: Φτάνει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν – Πότε συναντά Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν – Το ραντεβού της 9ης Νοεμβρίου

Αργά το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να αφιχθεί στην Κύπρο η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία αναμένεται να έχει συνάντηση την Παρασκευή με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE