Κορωνοϊός - Πάτρα: Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το δύο μηνών βρέφος

Κορωνοϊός - Πάτρα: Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το δύο μηνών βρέφος

«Δίνουμε πολύ μεγάλο αγώνα», λέει ο υπεύθυνος στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ ο μικρότερος ασθενής με κορωνοϊό της χώρας, το βρέφος δύο μηνών από το Αγρίνιο.

Ολη η ιατρονοσηλευτική ομάδα της ΜΕΘ Παίδων βρίσκεται στο πλευρό του βρέφους και δίνει τη μάχη της διάσωσής του.

Υπενθυμίζεται ότι, την Πέμπτη, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του μετά τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του.

«Δίνουμε πολύ μεγάλο αγώνα. Δεν πρέπει να χαθεί κανένα παιδί» μας επισήμανε ο υπεύθυνος της Μονάδας Ανδρέας Ηλιάδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Εχει δύσκολο αερισμό κάναμε αρκετές προσπάθειες να το σταθεροποιήσουμε. Ελπίζω και προσπαθούμε όλη με τη βοήθεια του Θεού ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα».

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή για την ιατρονοσηλευτική ομάδα της Μονάδας όταν μετά από παράκληση των γονιών του βρέφους έγινε την Πέμπτη αεροβάπτιση. Γιατροί και νοσηλευτές έγιναν οι νονοί του μικρού που πήρε το όνομα Νεκτάριος – Εφραίμ. Το αεροβάπτισμα έκανε η νοσηλεύτρια Αγγελική Καρβουνίδου.

«Ηταν επιθυμία των γονιών του οι οποίοι δυστυχώς δεν μπορούν ούτε να το κρατήσουν στην αγκαλιά τους. Για όλους εμάς ήταν μία συγκινητική στιγμή που μας έδωσε δύναμη» μας περιέγραψε ο κ. Ηλιάδης.

Πηγή: pelop

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE