Χ. Γιαννάκη: Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών – Πράσινο φως από ΕΜΑ

Χ. Γιαννάκη: Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών – Πράσινο φως από ΕΜΑ

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση», ανακοινώνοντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού οργανισμού φαρμάκων που έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών.

«Είμαστε σε μια ευχάριστη θέση να πούμε ότι ο ΕΜΑ  άναψε το πράσινο φως για να μπορούν να εμβολιαστούν όλα τα παιδάκια από 5-11 ετών και όλες οι χώρες ψήφισαν θετικά», είπε συγκεκριμένα.

«Χθες κάναμε προκαταρτική συνεδρία και πήραμε αυτή την απόφαση, εάν η απόφαση του ΕΜΑ ήταν θετική σήμερα, θα ξεκινούσε ο καθολικός εμβολιασμός του παιδικού πληθυσμού 5-11 ετών», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η κυρία Γιαννάκη επισήμανε πως θα ξεκινήσουν διαλέξεις στα σχολεία όπου θα μιλήσουν και οι Παιδίατροι ώστε να λυθούν όλες τις απορίες στους γονείς και στα παιδιά.

«Δυσανασχετούν για τη μάσκα και θα δυσανασχετήσουν αύριο για το εμβόλιο αλλά είναι αναγκαία αυτά τα μέτρα», ανέφερε η κυρία Γιαννάκη.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα τα ποσοστά εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα είπε «Στους ενήλικες ο εμβολιασμός έφτασε στο 83,7% τουλάχιστον με τη πρώτη δόση, 80,9 % οι πλήρως εμβολιασμένοι, 90923 τα άτομα που έκαναν τη Τρίτη δόση και 31,6% το ποσοστό στις  ηλικίες 12-15 ετών»

Καταληκτικά, υπογράμμισε πως παραγγέλθηκε μεγάλη ποσότητα εμβολίων για τα παιδιά που αναμένεται να έρθει περίπου στις 20 Δεκεμβρίου και θα είναι δύο δόσεις.

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2026 στο ίδιο πνεύμα για μεταρρυθμίσεις όπως και το 2025, με στόχο να εκσυγχρονίσει το κράτος του 1960, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE