ΚΥΠΡΟΣ

Νέα μέτρα στα κατεχόμενα για αντιμετώπιση της «Όμικρον» - Απαγόρευση εισόδου σε 6 περιοχές

Νέα μέτρα στα κατεχόμενα για αντιμετώπιση της «Όμικρον» - Απαγόρευση εισόδου σε 6 περιοχές

Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για αντιμετώπιση της νέας μετάλλαξης Όμικρον της νόσου Covid-19 σύμφωνα με την «Βατάν» η οποία σημειώνει ότι στο πλαίσιο αυτό σταματά από αύριο η είσοδος στα κατεχόμενα από 6 χώρες που ανήκουν στην Αφρικανική ήπειρο.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, πρόκειται για την Μποτσουάνα, την Εσουατίνη, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Νότια Αφρική και την Ζιμπάμπουε και δεν θα επιτρέπεται επίσης η είσοδος σε άτομα που έχουν ιστορικό ταξιδιού σε αυτές τις χώρες εντός των τελευταίων 14 ημερών.

Ο πίνακας και τα κριτήρια εισόδου σχετικά με τους χρωματικούς κωδικούς των χωρών τίθενται επίσης σε ισχύ σήμερα και σύμφωνα με τον κίνδυνο των χωρών από τις οποίες προέρχονται, τα μη εμβολιασμένα άτομα θα παραμένουν πλέον σε καραντίνα.

Όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στα κατεχόμενα θα πρέπει να υποβληθούν σε εξέταση PCR 72 ώρες πριν. Αυτό δεν θα ισχύει για άτομα που φτάνουν από χώρες που ανήκουν στην πράσινη κατηγορία.

Όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από χώρες με σκούρο κόκκινο χρώμα, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι, θα παραμείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες. Τα μη εμβολιασμένα άτομα από χώρες με κόκκινη και πορτοκαλί κωδικοποίηση θα τίθενται επίσης σε καραντίνα. Η περίοδος καραντίνας θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 7 ημερών, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή είχαν τη νόσο από χώρες με κόκκινο κωδικό θα υποβληθούν σε εξέταση για Covid-19, 72 ώρες μετά την ημερομηνία εισόδου τους στη «χώρα».

Από σήμερα ξεκινά και η εφαρμογή «ψηφιακού ταξιδιωτικού εγγράφου» και τα άτομα ηλικίας 6 ετών και άνω που θα εισέλθουν στα κατεχόμενα πρέπει να συμπληρώσουν το εν λόγω έγγραφο εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από το ταξίδι.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top