ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Χατζηνικολάου

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Χατζηνικολάου

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το προσωπικό του Υπουργείου, εκφράζοντας και τα αισθήματα του συνόλου του εκπαιδευτικού κόσμου, σε ανακοίνωση εκφράζει βαθιά θλίψη για τον θάνατο του πρώην Υπουργού Παιδείας Γεώργιου Χατζηνικολάου και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου, εκτός από Υπουργός Παιδείας της Δημοκρατίας, υπήρξε αγωνιστής της ελευθερίας στις τάξεις της Ε.Ο.Κ.Α. και διακεκριμένος εκπαιδευτικός για πολλά χρόνια. Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1928. Αποφοιτήσας από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου απέκτησε πτυχίο Μαθηματικών. Ακολούθως διορίστηκε κι υπηρέτησε ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.

Στην συνέχεια διετέλεσε διευθυντής σε διάφορα λύκεια και υπήρξε πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και της Σχολικής Εφορείας Έγκωμης. Κορυφαία στιγμή στην πορεία του αποτέλεσε ο διορισμός του στη θέση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού την περίοδο 1997-1998.

Κατέθεσε πολύ σημαντικό και αξιόλογο έργο από όλα τα αξιώματα που ανέλαβε. Ευσυνείδητος και ανιδιοτελής, άφησε τη σφραγίδα του στους χώρους όπου δραστηριοποιήθηκε. Είχε πάντα ως μοναδικό γνώμονα το καλό της Παιδείας και το συμφέρον του τόπου. Υπηρέτησε την εκπαίδευση με χαρακτηριστική αφοσίωση και αγάπη.

Σημαντική όμως υπήρξε προηγουμένως και η συνεισφορά του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959. Η δράση που ανέπτυξε ήταν η αιτία που τον Φεβρουάριο του 1957 συνελήφθη και φυλακίσθηκε από το αποικιοκρατικό καθεστώς στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την λήξη του αγώνα. Ως εκ τούτου, διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ 1955-1959.

Η κηδεία του Γεώργιου Χατζηνικολάου θα τελεστεί με δαπάνη της Πολιτείας ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης στην προσωπικότητα και το έργο του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top