ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ Αβραάμ: «Έχουμε δει σοβαρές πνευμονίες αυτό το χειμώνα στα παιδιά» - Τι πρέπει να έχουν υπόψη οι γονείς

Δρ Αβραάμ: «Έχουμε δει σοβαρές πνευμονίες αυτό το χειμώνα στα παιδιά» - Τι πρέπει να έχουν υπόψη οι γονείς

Για την έξαρση της πνευμονίας στον παιδιατρικό θάλαμο του Μακάριου, την πληρότητα του θαλάμου και τα περιστατικά κορωνοϊού, μίλησε στο Μέρα Μεσημέρι ο Δρ Αβραάμ Ηλία.

Ο Δρ Αβραάμ ανέφερε πως μια πνευμονία συνήθως παρουσιάζεται με πυρετό. Εξήγησε, πως αν είναι μικροβιακή πνευμονία, θα παρουσιαστεί υψηλός πυρετός, πλευροδυνία που σημαίνει ότι το παιδί πονάει στο πλευρό, ιδιαίτερα όταν βήχει και μπορεί να παρουσιάσει επίσης και αναπνευστική δυσχέρεια και πόνο στη κοιλιά αν η πνευμονία αφορά τον δεξιό κάτω λοβό. Αυτά είναι στοιχεία που θα ανησυχήσουν τους γονείς τόνισε. «Έχουμε δει σοβαρές πνευμονίες αυτό το χειμώνα. Αυτή τη περίοδο στο Mακάριο, έχουμε 8-9 παιδιά που παρουσίασαν σοβαρή πνευμονία με πλευριτική συλλογή υγρού, επομένως το παιδί έχει δυσκολία στην αναπνοή, πόνο, ταχύπνοια, ή και άλλες επιπλοκές όπως είναι ο πνευμοθώρακας . «Επομένως σε τέτοιες περιπτώσεις, αν το παιδί έχει πυρετό ο οποίος δεν υποχωρεί με αντιπυρετικά πέραν των 3 ημερών, οπωσδήποτε πρέπει να ζητήσουμε ιατρική εκτίμηση», τόνισε. Ενδεχομένως, δηλωσε πως αυτή η αύξηση των πνευμονιών μπορεί να εναπόκειται σε κάποιο στέλεχος μικροβίου που λέγεται μικροβιόκοκκος, το οποίο προκαλεί μικροβιακή πνευμονία στα παιδιά που δεν το καλύπτει το αντιβιοτικό.

Σχετικά με την πληρότητα στον παιδιατρικό θάλαμο, ο Δρ Αβραάμ είπε πως αυτή είναι γύρω στο 70%-80% τη δεδομένη στιγμή. Έχει μειωθεί η πληρότητα από άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού όπως είναι οι RSV, πρόσθεσε. Εξήγησε, πως αυτό ίσως να οφείλεται και στη χρήση μάσκας από τα μικρά παιδιά με αποτέλεσμα να μεταφέρονται λιγότεροι παθογόνοι μικροοργανισμοί στο σπίτι, στην οικογένεια και στα μικρότερα παιδιά. Αυτή τη στιγμή, ανέφερε πως έχουν τρία παιδιά με κορωνοϊό στον θάλαμο, το ένα ηλικίας 3 μηνών, το άλλο 8 μηνών και το άλλο δυόμισι ετών και πως περιμένουν κι άλλη εισαγωγή ενός μωρού 8 μηνών. «Έχουμε δει αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού που χρήζουν νοσηλείας και είναι κάτι που αποτυπώνεται και με την γενικότερη αύξηση περιστατικών κορωνοϊού».

Τώρα τις γιορτές πρέπει να προσέξουμε τις συναθροίσεις μας ιδιαίτερα τώρα με την μετάλλαξη όμικρον που είναι στο προσκήνιο, είπε κλείνοντας.

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας, πρέπει να τους παρέχουμε ένα όσο το δυνατό πιο υψηλό επίπεδο υγείας».

Δείτε το απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top