Σπάνιο περιστατικό: Βρετανική φρεγάτα συγκρούεται με ρωσικό υποβρύχιο

Σπάνιο περιστατικό: Βρετανική φρεγάτα συγκρούεται με ρωσικό υποβρύχιο

Ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό αποκάλυψε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, και αφορά τη «σύγκρουση» της φρεγάτας HMS Northumberland κλάσης Type 23 με ένα ρωσικό υποβρύχιο στον Βόρειο Ατλαντικό, η οποία έλαβε χώρα στα τέλη του 2020.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, η φρεγάτα του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού είχε αναπτυχθεί στην περιοχή του βόρειου Ατλαντικού για να εκτελέσει περιπολίες και για να επιτηρήσει τυχόν «ύποπτες εχθρικές» ενέργειες στην περιοχή.

Η «HMS Northumberland» φαίνεται πως είχε εντοπίσει ρωσικό υποβρύχιο και γι’ αυτόν τον λόγο είχε ενεργοποιήσει το ρυμουλκούμενο σόναρ προκειμένου να έχει υπό στενή παρακολούθηση τις κινήσεις των Ρώσων.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση, ξαφνικά ακούστηκε ένας τρομακτικός θόρυβος, σαν να συγκρούστηκαν τα δύο πλοία, με αποτέλεσμα να προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία στο πλήρωμα της βρετανικής φρεγάτας.

Βίντεο – ντοκουμέντο
Τη στιγμή αυτή κατέγραψε η κάμερα του καναλιού «Channel 5», καθώς οι δημοσιογράφοι βιντεοσκοπούσαν, λόγω ενός ντοκιμαντέρ, πλάνα από την καθημερινότητα των ναυτών.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση της φρεγάτας και το ρυμουλκούμενο σόναρ που «χτύπησε» με το ρωσικό υποβρύχιο, πάντως τέτοια περιστατικά είναι αρκετά σπάνια, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Τρόοδος το Υπουργικό - Τι μπαίνει στο τραπέζι και το μεγάλο στοίχημα για το 2027

Στο Τρόοδος το Υπουργικό - Τι μπαίνει στο τραπέζι και το μεγάλο στοίχημα για το 2027

Την συνέχιση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, αναμένεται να συζητήσει το Υπουργικό Συμβούλιο το Σάββατο στη συνεδρία του στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Το 81,6% των παρεμβάσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης έχει ήδη ολοκληρωθεί ή υλοποιείται βάσει προγραμματισμού, επεσήμανε.

BEST OF TOTHEMAONLINE