ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στοιχεία από Γκιώνη: Δεν αφορούν προσωπικά του βιώματα ή γνώση - Όσα ξεκαθάρισε η Αστυνομία

Στοιχεία από Γκιώνη: Δεν αφορούν προσωπικά του βιώματα ή γνώση - Όσα ξεκαθάρισε η Αστυνομία

Για τις πολυσυζητημένες αποκαλύψεις του Ελλαδίτη Ηλία Γκιώνη, περί εμπλοκής της Κύπρου σε υπόθεση μαστροπείας προέβη σε δηλώσεις ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. 

Ο κ. Ανδρέου ξεκαθάρισε πως τα όσα έχουν ληφθεί δεν αφορούν προσωπικά βιώματα του κ. Γκιώνη αλλά πρόκειται για στοιχεία τα οποία του έχουν αποστείλει άλλοι χρήστες ή έχουν αναρτηθεί σε σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Όσα δήλωσε ο κ. Ανδρέου: 

Έχει παραληφθεί χθες επιστολή από τον κύριο Ηλία Γκιώνη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την οποία ο ίδιος εκδήλωσε την πρόθεση του να στείλει στις Κυπριακές Αρχές.

Η συγκεκριμένη επιστολή αποτελείται από 47 σελίδες εκ των οποίων οι 14 αφορούν την Κύπρο. Από την ίδια ώρα που παραλήφθηκε η επιστολή έχει συσταθεί ειδική ανακριτική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων για την αξιολόγηση όλων των πληροφοριών που παρέχονται μέσω της επιστολής.

Στην επιστολή γίνονται αναφορές σε διάφορα στοιχεία που δεν αφορούν προσωπικά βιώματα ή προσωπική γνώση του κ. Γκιώνη. Πρόκειται για υλικό που είναι αναρτημένο σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ή και κάποιες αναρτήσεις ή μηνύματα άλλων προσώπων τα οποία προωθήθηκαν στον κ. Γκιώνη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί ο ίδιος.

Όλες αυτές οι πληροφορίες θα αξιολογηθούν και θα διερευνηθούν με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ήδη σε σημερινή πρωινή σύσκεψη υπό την Προεδρία του Αρχηγού Αστυνομίας έγινε μία πρώτη αξιολόγηση των αναφορών. Ο ίδιος ο Αρχηγός και μετά από συνεννόηση με τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα έδωσε κατευθύνσεις για τις εξετάσεις που θα ακολουθήσουν με έμφαση στις αναρτήσεις και πληροφορίες που αφορούν την Κύπρο. Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί όταν ολοκληρωθεί η μελέτη όλων των στοιχείων.

Η παροχή των πληροφοριών προς την Αστυνομία όπως έπραξε και ο κύριος Γκιώνης είναι πολύ σημαντική στην διερεύνηση υποθέσεων εμπορίας προσώπων αλλά και άλλων σοβαρών υποθέσεων και τις επικροτούμε.

Έχει διαπιστωθεί ότι η συνεργασία της Αστυνομίας με τους πολίτες επιφέρει θετικά αποτελέσματα. Με αυτή την αφορμή καλούμε οποιονδήποτε πολίτη που ενδεχομένως γνωρίζει ή κατέχει κάποιες πληροφορίες για τέτοια σοβαρά θέματα να τα διαβιβάζει στην Αστυνομία. Εμείς στην Αστυνομία έχουμε τη θέληση, τη βούληση αλλά και το καθήκον να διερευνήσουμε την όποια πληροφορία μας δοθεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top