ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ - Μπλίνκεν για Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ - Μπλίνκεν για Ουκρανία

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο ομόλογός του των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα έχουν αύριο, Τρίτη, τηλεφωνική επικοινωνία, εν μέσω εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών για την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η Μόσχα.

"Μια συνάντηση διά ζώσης (ανάμεσα στον Λαβρόφ και τον Μπλίνκεν) δεν προβλέπεται, μια τηλεφωνική επικοινωνία θα λάβει χώρα την Τρίτη", δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. Νωρίτερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα απαντήσει στις προτάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ "όταν κρίνει πως είναι απαραίτητο", χωρίς να προσδιορίζεται προς το παρόν συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η Ουάσινγκτον και η Βορειοατλαντική Συμμαχία απάντησαν την περασμένη εβδομάδα στις απαιτήσεις της Μόσχας για νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις ασφαλείας εν μέσω αντιπαράθεσης για την επιδίωξη της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Ο Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή πως (οι προτάσεις) δεν ανταποκρίνονται στις κύριες απαιτήσεις ασφαλείας της Μόσχας όμως η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει να συζητά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top