ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS μετά από αμερικανική στρατιωτική επιδρομή

Μπάιντεν: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS μετά από αμερικανική στρατιωτική επιδρομή

Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε ότι χθες , στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης με την συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία, σκοτώθηκε ο αρχηγός του ISIS, Αμπού Ιμπραχίμ αλ- Χασίμι αλ- Κουράσι.

«Χθες το βράδυ, υπό την καθοδήγησή μου, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία ανέλαβαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση για να προστατεύσουν τον αμερικανικό λαό και τους Συμμάχους μας και να κάνουν τον κόσμο πιο ασφαλή. Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, εξουδετερώσαμε τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi—τον ηγέτη του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν με ασφάλεια από την επιχείρηση», είπε ο πρόεδρος σε δήλωση νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες από την πλευρά των Αμερικανών. «Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα μόλις γίνουν διαθέσιμες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top