ΠΑΣΥΚΕΔ: «Θυματοποιούνται τα κέντρα διασκέδασης που παραμένουν κλειστά»

ΠΑΣΥΚΕΔ: «Θυματοποιούνται τα κέντρα διασκέδασης που παραμένουν κλειστά»

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑΣΥΚΕΔ) σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι θυματοποιούνται τα νόμιμα, αδειούχα κέντρα διασκέδασης που παραμένουν κλειστά εδώ και έξι εβδομάδες, καθότι απαγορεύεται ο χορός.

Σημειώνεται ότι η επιδημιολογική εικόνα κατά γενική ομολογία των ειδικών δεν είναι ανησυχητική παρ' όλες τις αυξομειώσεις των κρουσμάτων δεν υπάρχει επιβάρυνση του συστήματος Υγείας ενώ παγκόσμια άρχισε η ολοκληρωτική σχεδόν χαλάρωση των μέτρων.

«Όλοι οι επιδημιολόγοι που παρουσιάζονται δημόσια παραδέχονται ότι τα κέντρα διασκέδασης διαθέτουν τις καλύτερες υγειονομικές συνθήκες και μηχανήματα καθαρισμού και εναλλαγής αέρα. Επίσης, καταθέτουν ότι τα κέντρα διασκέδασης εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι ο ΠΑΣΥΚΕΔ συμφώνησε με το Υπουργείο Υγείας και το τηρούσε ευλαβικά για έξι μήνες που λειτουργούσαν τα νόμιμα και αδειοδοτημένα υποστατικά που προσφέρουν διασκέδαση και χορό, ότι θα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι.

«Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερον ότι τα κέντρα διασκέδασης δεν συμμετείχαν ούτε και συμμετέχουν με την λειτουργία τους, είτε στην μεγάλη διασπορά, είτε στην επιβάρυνση του Συστήματος Υγείας. Ούτε αλυσίδες μετάδοσης έχουν καταδειχθεί στους χώρους των κέντρων διασκέδασης σε αντίθεση με όλους τους άλλους επαγγελματικούς και μη, χώρους και υποστατικά», αναφέρεται.

Παρόλα αυτά τα κέντρα διασκέδασης, συνεχίζει η ανακοίνωση, κρατούνται κλειστά, αφού δεν επιτρέπεται ο χορός έστω και αν οι θαμώνες θα είναι όλοι εμβολιασμένοι και με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ωρών ενώ επιτρέπεται σε ένα ανεμβολίαστο παιδί 12-17 ετών να βρίσκεται σε ένα χώρο που θα έχει γιαγιάδες και παππούδες και πιθανώς να μην έχει καν εξαερισμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE