ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεταμορφώνεται το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας – Νέοι δρόμοι, yacht club και κρουαζερόπλοια

Μεταμορφώνεται το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας – Νέοι δρόμοι, yacht club και κρουαζερόπλοια

Ενόψει της επικείμενης έναρξης των εργασιών της μεγάλης ανάπτυξης του Λιμανιού-Μαρίνας Λάρνακας από την 1η Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία η Κοινοπραξία αναλαμβάνει πλέον επίσημα τη διαχείριση του έργου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 7/2 συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας με την Kition Ocean Holdings.

Εκ μέρους της Κοινοπραξίας παρευρέθηκαν ο Διευθύνοντας Σύμβουλος κ. Πάνος Αλεξάνδρου, ο Project Manager κ. Τζόζεφ Χατζιωσήφ και ο Operation Manager της Μαρίνας Capt. Πάρης Δημητρίου.

Στα πλαίσια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν οι βασικές πτυχές του εμβληματικού αυτού έργου με επικέντρωση στο τουριστικό κυρίως κομμάτι, ώστε να ξεκινήσει ο απαραίτητος συντονισμός των δύο μερών.

Κατά την παρουσίαση επεξηγήθηκαν αναλυτικά οι 4 φάσεις του έργου και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα ενώ προβλήθηκαν οι μακέτες και τα αντίστοιχα σχέδια. Όσον αφορά στην α’ φάση του έργου, η οποία θα ολοκληρωθεί σε περίοδο πέντε ετών, αυτή θα ξεκινήσει με τη συντήρηση και αποκατάσταση της ιστορικής αποβάθρας και θα συνεχίσει με τη δημιουργία των βασικών έργων υποδομής όπως την κατασκευή νέου δρόμου που θα ενώνει τις Φοινικούδες με τον κυκλικό κόμβο Λιμανιού, νέα αποβάθρα στο λιμάνι, κτίριο yacht club, νέα αίθουσα passenger terminal, κτίριο διοίκησης, αύξηση της χωρητικότητας της μαρίνας σε 650 σκάφη με τη δημιουργία νέου κυματοθραύστη και δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου 5*. Να σημειωθεί ότι στην γ’ φάση προγραμματίζεται και η δημιουργία ακόμη ενός ξενοδοχείου 4*.

Το νέο λιμάνι θα είναι σε θέση, σε εύλογο χρονικό διάστημα, να προσελκύει νέας γενιάς κρουαζιερόπλοια και προς τούτο η Kition Ocean Holdings και η ΕΤΑΠ Λ/κας θα συντονιστούν ώστε να προβούν στις δέουσες ενέργειες. Όσον αφορά στη Μαρίνα, αυτή θα είναι σε θέση να φιλοξενεί σκάφη από 10 έως 130 μέτρα ενώ θα υπάρχει και ειδικά διαρρυθμισμένος χώρος επιδιόρθωσής τους.

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings κ. Πάνος Αλεξάνδρου τόνισε ότι η υπό αναφορά ανάπτυξη αποτελεί το μεγαλύτερο, πιο πολυδιάστατο και πιο πολυδάπανο (ύψους €1,2 δις) παραθαλάσσιο έργο που θα γίνει ποτέ στη χώρα μας, κατακτώντας πρωταγωνιστική θέση όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λ/κας κ. Ντίνος Λευκαρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του που μετά από πάρα πολλούς σκοπέλους το πολυαναμενόμενο έργο επιτέλους προχωρά και διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία θα είναι ασφαλώς στενή και άμεση αφού πρόκειται για μια ανάπτυξη που θα δώσει τεράστια ώθηση στη Λάρνακα ως τουριστικός προορισμός, στο γενικότερο εκτόπισμά της αλλά και που θα βελτιώσει άρδην τις οικονομικές της παραμέτρους.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας τόνισε ότι πέραν του προφανούς οικονομικού οφέλους και των θέσεων εργασίας, είναι σημαντικό ότι θα προκύψει και βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της Λάρνακας εφόσον θα αναβαθμιστούν σημαντικά και οι υποδομές. Εξέφρασε ικανοποίηση ότι η κοινοπραξία δίνει έμφαση σε περιβαλλοντικά θέματα καθώς και σε πολιτιστικά. Όσον αφορά στο τελευταίο, ανέφερε ότι στα πλαίσια της σημερινής συνεδρίας η κοινοπραξία ενημέρωσε ότι θα αποκαταστήσουν και θα αναδείξουν στον χώρο τον ιστορικό φάρο και τον γερανό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top