Η θέση της Λευκωσίας για το Ουκρανικό – «Στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας»

Η θέση της Λευκωσίας για το Ουκρανικό – «Στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας»

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με την αναγνώριση της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας των αποσχιστικών περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας

Υπό το φως των εξελίξεων στην Ουκρανία, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας επαναλαμβάνει τη στήριξή του στην κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.

Οποιεσδήποτε ενέργειες παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας είναι αντίθετες με βασικές αρχές Διεθνούς Δικαίου και παραβιάζουν τις Συμφωνίες του Μινσκ που αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για επίλυση της κρίσης. Είμαστε εναντίον κάθε απόσχισης, αναγνώρισης, στήριξη απόσχισης και κάθε μορφής προσάρτησης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε έκτακτη, άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα εκτάκτως στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη συνάντηση με Έρχιουρμαν: Ειλικρινά ευελπιστώ να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα

ΠτΔ πριν τη συνάντηση με Έρχιουρμαν: Ειλικρινά ευελπιστώ να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα

Tην ελπίδα να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από τη σημερινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, λίγο πριν αναχωρήσει για το τετ-α-τετ στην προστατευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE