ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τι θα ισχύει για όσους για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για να εισέλθουν σε χώρους εστίασης

Τι θα ισχύει για όσους για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για να εισέλθουν σε χώρους εστίασης

Τι θα ισχύει για όσους για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν, απάντησε ο Υπουργός.

Οπως ανέφερε στην Εκπομπή Alpha Ενημέρωση, όσοι για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν "Με τη βεβαίωση που εχουν απο τον Παγκυπριο ιατρικο συλλογο μπορουν να εισερχονται στους χωρους εστιαστης. Δεν εχει γινει ρυθμιση απο το υφυπουργειο τεχνολογιας αλλα μπορούμε να το δούμε. Μιλαμε για πολυ μικρό αριθμό ατόμων".

Απο την αλλη μια τυπική υπογραφή απέμεινε απο τον Υπουργο Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα για να τεθεί σε ισχύ ο χορός σε κέντρα εστίασης. Ωστόσο ο χορός θα επιτρέπεται με συγκεκριμένους περιορισμούς ενώ οπως τόνισε προσπάθησαν να βρουν ενα αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης ως βάση για να ισχύουν τα μέτρα περιορισμού για τον χορό.

Για παράδειγμα αν ο χώρος μπορεί να δεχθεί λιγότερους από 150 θαμώνες τότε θα ισχύει για:

Ανεμβολίαστο πρόσωπο: 24ωρο τεστ της ίδιας μέρας

Εμβολιασμένο πρόσωπο: Καμιά υποχρέωση για τεστ

Απο την άλλη αν ο χώρος δέχεται περισσότερους από 150 θαμώνες που θα υπάρχει χορός θα ισχύει για:

Ανεμβολίαστο πρόσωπο: 24ωρο τεστ της ίδιας μέρας

Εμβολιασμένο πρόσωπο : 24ωρο τεστ της ίδιας μέρας

Τον τελευταίο καιρό γινόταν συζήτηση για να αλλαχθούν τα δεδομένα απο 24ώρες σε 48ώρες, με τον Υπουργό να ξεκαθαρίζει οτι ενδέχεται τις επόμενες βδομάδες να αλλάξει το μέτρο εκ νέου και το τεστ που θα απαιτείται να είναι 48 ωρών. Αυτή την περιόδο όμως ισχύει το 24ώρο τεστ για safepass.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου τι γίνεται με τα στρατηγικά πλάνα του Υπουργείου με τα μέτρα και κατα πόσο πρώτα τα εξετάζουν και μετά τα εφαρμόζουν ο Υπουργός απάντησε "Πολλοι θεωρούν ότι το Υπουργείο Υγείας και οι επιστήμονες είναι γνώστες των πάντων. Δεν γνωριζουμε τα πάντα. Για να γνωρίζουμε τα πάντα θα πρέπει να γίνει διαβούλευση με τους φορείς που έχουν σχέση με αυτούς τους χώρους. Εχουμε ενα πλάνο, όμως είμαστε ένα Υπουργείο που ακούει τους φορείς, ακούμε τον κόσμο και αν κάνουμε λάθος το διορθώνουμε αμέσως και αν πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές θα τις κάνουμε"

Οσον αφορά το test to stay και το self test , τα σχολεία και τους γονείς ανέφερε ότι "Δυστυχώς η μέρα έχει 24ώρες. Θα τους δούμε και τους γονείς είναι στην προτεραιότητα μας. Στο Υπουργείο τρέχουμε απο το πρωί μέχρι το βράδυ".

 Ενώ οταν η δημοσιογράφος σχολίασε οτι θα έπρεπε τα παιδιά να είναι προτεραιότητα ο Υπουργός ανέφερε "Να σας πω το πρόγραμμα μου αργότερα και να μου πείτε αν ειναι προτεραιότητα ή όχι".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top