ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Απαντά για rapid test μόνο σε συμπτωματικούς η Δρ Κολιού - «Μαχαίρι» στις μάσκες σε ανοιχτούς χώρους - Δείτε το βίντεο

Απαντά για rapid test μόνο σε συμπτωματικούς η Δρ Κολιού - «Μαχαίρι» στις μάσκες σε ανοιχτούς χώρους - Δείτε το βίντεο

Για τις εισηγήσεις που θα τεθούν στο τραπέζι την Δευτέρα, και συγκεκριμένα για την κατάργηση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και την μείωση των rapid test, μίλησε στην εκπομπή Αlpha Καλή Μέρα, η Δρ Κολιού.

Αρχικά ανέφερε πως εκείνο το οποίο είχε συζητηθεί είναι η αφαίρεση της μάσκας σε ανοιχτούς χώρους, όταν δεν υπάρχει βέβαια συνωστισμός.  

«Δε μιλούμε δηλαδή για εκδηλώσεις όπως τα καρναβάλια, όπου είναι ο ένας πολύ κοντά στον άλλον. Διότι σε ένα σημαντικό βαθμό αυτά που ζούμε σήμερα είναι από τις διασκεδάσεις του καρναβαλιού και το ότι χαλάρωσαν τα μέτρα», δευκρίνισε.

Συνέχισε λέγοντας, πως σε όλη την Ευρώπη παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και μάλιστα ότι προειδοποίησε και ο ΠΟΥ για το ότι όσο χαλαρώνουμε μέτρα θα υπάρχει άνοδος.

Πρόσθεσε πως, η θετικότητα μας έχει πάει στο 4,1% που είναι αρκετά σημαντικό, και αυτό οφείλεται κε στη χαλάρωση των μέτρων αλλά και στο γεγονός ότι επικρατεί η μετάλλαξη 2 η οποία που έχει φτάσει στο 60% στην κοινότητα.

Για τις εισηγήσεις αλλαγής στα rapid test, εξήγησε πως αυτό που σκέφτονται είναι να τα λιγοστέψουν, για παράδειγμα, στα σχολεία που κάνουν 2 φορές την εβδομάδα rapid test να γίνονται 1.

«Αν αυξηθούν τα κρούσματα, θα αυξηθούν και οι νοσηλείες κατά συνέπεια, και είναι αυτό που μας πιέζει για λήψη μέτρων», δήλωσε.

Για την κατάσταση των rapid test σε άλλες χώρες απάντησε: «Στο εξωτερικό υπάρχουν χώρες που σταμάτησαν να κάνουν rapid test. Το εφαρμόζουν μόνο σε συμπτωματικούς, κάτι που μπορεί να γίνει και στην Κύπρο σε κάποια φάση έτσι ώστε να εστιάσουν μόνο σε εκείνους που θα χρειάζονται νοσηλεία.»

Έπειτα, όταν ερωτήθηκε για την 4η δόση και την αποτελεσματικότητα της, η Δρ Κολιού επισήμανε πως, «στο Ισραήλ είδαν ότι είναι ελάχιστο μέχρι καθόλου το όφελος της 4ης δόσης για τους νέους, γι’ αυτό και χορηγείται σε ηλικιωμένους και ανοσοκατεσταλμένους. Σε αυτούς ναι, υπάρχει λόγος για την 4η δόση, δεδομένου ότι εκπίπτει η ανοσία τους σημαντικά και μπορεί να βρεθούν ακάλυπτοι σε μια λοίμωξη.»

Καταηκτικά, ανέφερε πως τώρα που χαλαρώνουν τα μέτρα και δεν επιβάλει η πολιτεία αυστηρά μέτρα δεν σημαίνει πρέπει να χαλαρώσουμε την προσοχή μας στο να μην κολλήσουμε. «Και την μάσκα μας σε εσωτερικούς χώρους, και την απόσταση μας από τους άλλους και τον καλό αερισμό τον χώρο εκεί όπου διαβιούμε και διακινούμαστε.»

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top