ΔΙΕΘΝΗ

Ανοικτός στον επαναπροσδιορισμό του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

Ανοικτός στον επαναπροσδιορισμό του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

To Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, το οποίο συστάθηκε για να βοηθήσει την ΕΕ να ανακάμψει από τη πανδημία του κορωνοϊού, θα μπορούσε να επαναπροσδιοριστεί υπό το φως του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

«Ενόψει της διαφορετικής κατάστασης, είμαι ανοικτός στην προτεραιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων» ανέφερε ο κ. Λίντνερ στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Ο κ. Λίντνερ, ο οποίος ηγείται του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στην γερμανική κυβέρνηση συνασπισμού, πρόσθεσε πως αυτό που χρειάζεται είναι «επενδύσεις στις υποδομές, την ενέργεια και την ανταγωνιστικότητα αλλά όχι περισσότερη κρατική κατανάλωση και αναβληθείσες μεταρρυθμίσεις».

Μετά την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν το 2020 να προχωρήσουν στην έκδοση κοινού χρέους ύψους €800 δισεκατομμυρίων για να χρηματοδοτήσουν την ανάκαμψη των οικονομιών με στόχο την πράσινη και τη ψηφιακή μετάβαση.

Όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι, η ΕΕ θα συζητήσει σε μερικές εβδομάδες το κατά πόσον χρειάζεται να εκδώσει περαιτέρω κοινό χρέος ως απάντηση στις προκλήσεις που προέκυψαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ενώ η Γαλλία ηγείται των φωνών που υποστηρίζουν μια νέα κοινή έκδοση χρέους, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία και άλλες χώρες αντιτίθενται, υποστηρίζοντας πως ο οικονομικός αντίκτυπος του πολέμου δεν έχει ακόμη αποκρυσταλλωθεί, ενώ μόνο €74 δις του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν εκταμιευθεί μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top