ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατώτατος μισθός: Αυτά τα δυο επαγγέλματα εξαιρούνται - Πότε «κλειδώνει»

Κατώτατος μισθός: Αυτά τα δυο επαγγέλματα εξαιρούνται - Πότε «κλειδώνει»

Για τον κατώτατο μισθό και τον χρόνο εφαρμογής του, τα επαγγέλματα τα οποία θα αφορά, όπως και τις επιπτώσεις μη τήρησης του νόμου από τους εργοδότες, μίλησε στο  ThemaOnline o Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Μιχάλης Μιχαήλ.

Ο κ. Μιχαήλ ανέφερε πως εντός του μήνα θα ανακοινωθεί η απόφαση για τον κατώτατο μισθό. «Ο Υπουργός, ολοκλήρωσε ήδη τον κοινωνικό διάλογο, οπότε αυτό που μένει είναι η εφαρμογή του». Πρόσθεσε πως μένει να ανακοινωθεί το ύψος του κατώτατου, ο χρόνος εφαρμογής που θα τεθεί σε ισχύ, τα επαγγέλματα που αφορά και οι επιπτώσεις σε περίπτωση μή τήρησης του.

Στο ερώτημα που του τέθηκε για το ποια επαγγέλματα θα αφορά ο κατώτατος μισθός, ανέφερε, ότι σε αντίθεση με τώρα που εφαρμόζεται σε 9 επαγγέλματα (ανάμεσα τους πωλητές/πωλήτριες, φύλακες και βοηθοί σε νηπιαγωγεία και βρεφοκομεία) θα εφαρμόζεται σε όλα τα επαγγέλματα, με τη μόνη εξαίρεση να είναι οι οικιακές βοηθοί και ο αγροτικός κλάδος. Αυτό επειδή στα επαγγέλματα αυτά ήδη οι εργοδότες προσφέρουν στέγη, φαγητό κλπ.

Συνέχισε λέγοντας πως όσοι εργοδότες δεν συμμορφώνονται με το κατώτατο όριο μισθού, θα έχουν επιπτώσεις σε ποινική μορφή αφού πρόκειται για νόμους, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται. Αυτά μπορεί να είναι σε μορφή προστίμου ή ακόμα και φυλάκισης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top