ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aνασύνταξη στο επιτελείο Χριστοδουλίδη, μουρμουρητά στο ΔΗΚΟ- Σύντομα συνάντηση με Νικόλα

Aνασύνταξη στο επιτελείο Χριστοδουλίδη, μουρμουρητά στο ΔΗΚΟ- Σύντομα συνάντηση με Νικόλα

Η διαχείριση της ασύλληπτης γκάφας του επικοινωνιολόγου που επισκίασε την εξαγγελία της υποψηφιότητας, προέχει αυτές τις ημέρες για το επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη, στο οποίο επικρατεί προβληματισμός για την τροπή που πήραν τα πράγματα. Στελέχη του επιτελείου εκτιμούν ότι η ζημιά είναι διαχειρίσιμη. Παραδέχονται ότι τίποτα δεν είναι το ίδιο μετά από αυτό που συνέβη και ότι θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια στη συνέχεια.

Η υπόθεση έφερε στην επιφάνεια αδυναμίες που παρουσιάζει το επιτελείο Χριστοδουλίδη, σε οργανωτικό επίπεδο, μιας και η ομάδα που πλαισιώνει τον υποψήφιο μόλις τώρα άρχισε να συγκροτείται. Όπως ήταν αναμενόμενο, την αδυναμία αυτή αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό ο κομματικός μηχανισμός του ΔΗΣΥ, ο οποίος πήρε ένα απρόσμενο «δώρο», σε μια κρίσιμη στιγμή της προεκλογικής κούρσας. Ο ΔΗΣΥ και το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου θα προσπαθήσουν να συντηρήσουν το θέμα για να πλήξουν την εικόνα αλλά και την ουσία της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη, στοχεύοντας ακριβώς να τον αποδομήσουν ποικιλοτρόπως.

Το επιτελείο Χριστοδουλίδη από την άλλη, δεν θέλει να μπει σε μια λογική δημόσιας αντιπαράθεσης και σύγκρουσης, αλλά θα επιδιώξει να διαχειριστεί το θέμα όσο πιο διακριτικά γίνεται.

Η υπόθεση της εξαγγελίας και οι ατάκες από την ομιλία Κασουλίδη, έφερε μουρμουρητά και στο ΔΗΚΟ, από στελέχη που διάκεινται αρνητικά στο ενδεχόμενο υποστήριξης της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη. Μουρμουρητά ακούγονται επίσης από στελέχη του ΔΗΚΟ που διαμαρτύρονται για τις συχνές δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη ότι προέρχεται από τον ΔΗΣΥ και ότι δεν θέλει να διαγραφεί από το κόμμα. Τα παράπονα ΔΗΚΟϊκών στελεχών έχουν μεταφερθεί στην ηγεσία του κόμματος, η οποία ζυγίζει τα δεδομένα και παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και τα πλείστα μέλη της ηγεσίας αντιλαμβάνονται το θέμα που εγείρουν στελέχη για τις δηλώσεις Χριστοδουλίδη και ξεκαθαρίζουν ότι όλα αυτά τα ζητήματα θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου, όταν καθοριστεί συνάντηση των δύο πλευρών.

Από το ΔΗΚΟ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε απόφαση ή προαπόφαση για υποστήριξη Χριστοδουλίδη όπως διατείνεται η ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία χαρακτηρίζει τον τέως ΥΠΕΞ ως υποψήφιο της αντιπολίτευσης. Η ηγεσία του ΔΗΚΟ αναφέρει ότι παραμένει προσηλωμένη στην απόφαση του πολιτικού συνεδρίου για διαβουλεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και υποψηφίους, ώστε στη συνέχεια να απευθυνθεί στην Κεντρική Επιτροπή για τα περαιτέρω.

Από την πλευρά του ο Χριστοδουλίδης τονίζει ότι δηλώνει ότι είναι μέλος του ΔΗΣΥ γιατί αυτή είναι η αλήθεια, αλλά ξεκαθαρίζει ότι η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top