ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσινη ασπίδα και Μητρόπολη Ταμασού ενώνουν δυνάμεις: Φύτευσαν διακόσια ορθόκλωνα κυπαρίσια στο δρόμο Επισκοπιού – Αρεδιού

Πράσινη ασπίδα και Μητρόπολη Ταμασού ενώνουν δυνάμεις: Φύτευσαν διακόσια ορθόκλωνα κυπαρίσια στο δρόμο Επισκοπιού – Αρεδιού

Μεγαλειώδης Δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ταμασού, το Αγκαλιάζω με αγάπη και το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στυλιανού Λακατάμειας. 

Η Πράσινη Ασπίδα με παρουσία ζωής 22 χρόνια έχει να δείξει πλούσιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο. Μέσα από την εφημερίδα Πράσινη Ασπίδα, τις σελίδες μας αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούμε να προβάλουμε θέματα που αφορούν τόσο τον άνθρωπο όσο και το περιβάλλον και να προωθήσουμε την περιβαλλοντική κουλτούρα και συνείδηση σε νέους ανθρώπους. Αυτό γίνεται ακόμα πιο εφικτό μέσα από σειρά εκδηλώσεων όπως το φεστιβάλ Περιβάλλον Συγγνώμη που οργανώνουμε κάθε Ιούλιο στον εκδρομικό χώρο του φράγματος Ξυλιάτου, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη λεωφόρο Μακαρίου κάθε παραμονή Χριστουγέννων, συνέδρια, συνεργασίες με πανεπιστήμια κλπ. Το 2003 είχαμε την τιμή να μας βραβεύσει ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης για το έργο μας.

Πράσινη Ασπίδα – Green Shield

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν παγκοσμίως λόγω της πανδημίας , η Πράσινη Ασπίδα, βλέποντας, το πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών να διαιωνίζεται και να χειροτερεύει, αποφάσισε ως οργάνωση να κάνει κάτι πιο δραστικό. Έτσι, ξεκινήσαμε πριν 2 χρόνια τη δημιουργία ενός φυτωρίου στην Κύπρο, συγκεκριμένα στο χωριό Ξυλιάτος, με στόχο την παραγωγή δενδρυλλίων. Ταυτόχρονα, θέλοντας να προωθήσουμε την πολιτική εξισορρόπησης των εκπομπών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα και άλλων τοξικών αερίων, προβάλαμε ως αντιστάθμισμα τη δενδροφύτευση.

Για τον πιο πάνω σκοπό έχουν ήδη φυτευτεί πέραν των 100.000 χιλιάδων δενδρυλλίων σε γλαστράκια, έτοιμα για δενδροφύτευση. Ανάμεσα στους μελλοντικούς μας στόχους είναι το φυτώριό μας να είναι επισκέψιμο από τα σχολεία και να διοργανώνονται εκπαιδευτικές δράσεις μέσα σε αυτό.

Προβήκαμε μέχρι σήμερα σε 10 δενδροφυτεύσεις Παγκύπρια φυτεύοντας 30.000 χιλιάδες δενδρυλλίων, παρουσία χιλιάδων εθελοντών, οργανισμών και φορέων . Έγιναν δεντροφυτεύσεις σε Αλάμπρα, Αθηένου , Αρακαπά, Επταγώνια, Τρούλλους, Τάλα, Μελίνη, Οδού κ.ά. Στις δεντροφυτεύσεις μας συμμετέχουν πληθώρα εθελοντών περνώντας έτσι μηνύματα περιβαλλοντικής συνείδησης σε μικρούς και μεγάλους. Στις 20 Φεβρουαρίου του 2022 στην κοινότητα Τρούλοι, παρουσία της προέδρου της Βουλής Κυρίας Αννίτας Δημητρίου, πραγματοποιήσαμε μια από τις μεγαλύτερες δενδροφυτεύσεις στην Κύπρο παρουσία πέραν από 1500 εθελοντών από όλη την Κύπρο όπου φυτέψουμε 5000 δενδρύλλια, εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν αρκετοί οργανισμοί και φορείς από όλη την Κύπρο. Είχε ζωντανή κάλυψη από το ΡΙΚ και προβλήθηκε από όλα τα ΜΜΕ.

Τα δέντρα που φυτεύουμε είναι χαρουπιές, πεύκα, κυπαρίσσια, λεύκες και άλλα. Yιοθετώντας ένα δενδρύλλιο, βοηθάτε το έργο του Υοureforestcyprus για αναδάσωση της Κύπρου.

Εάν επιθυμείτε τα δενδρύλλια σας να τοποθετηθούν σε μια από τις πιο πάνω συγκεκριμένες περιοχές, παρακαλώ αναγράψετέ το στις σημειώσεις.

Εκτός από τις πιο πάνω δεντροφυτεύσεις έχουμε προβεί σε διεξαγωγή διαγωνισμών καλών περιβαλλοντικών πρακτικών για σχολεία Παγκύπρια και έχουμε βραβεύσει τόσο τον Δεκέμβριο του 2019 όσο και τον περασμένο Δεκέμβριο Δημοτικά και Γυμνάσια-Λύκεια για τις περιβαλλοντικές τους δράσεις.

Πηγή: greenpresscyprus.news

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top