Πυρκαγιά στο Πεντάκωμο – Καίγονται σωροί σκουπιδιών - Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης

Πυρκαγιά στο Πεντάκωμο – Καίγονται σωροί σκουπιδιών - Δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε πυρκαγιά σε περιοχή στο Πεντάκωμο κοντά στις Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Αποβλήτων.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής, η Υπηρεσία δέχθηκε κλήση στις17:25. Ακολούθησε ανταπόκριση από ΕΜΑΚ σε μεγάλο σωρό από σκουπίδια και άχρηστα υλικά τα οποία δημιουργούνται μετά τη διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών και καίγονται εντός του περιφραγμένου χώρου του ΧΥΤΥ και παρά την Κοινότητα Πεντακώμου.

«Απροκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από ΕΜΑΚ και ενισχύονται οι δυνάμεις επιπρόσθετα όχηματα από Τμ. Δασών και Υπηρεσία Θήρας. Η πυρκαγιά είναι επί του παρόντος οριοθετημένη και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενεργοποιεί όλες τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες», σημείωσε.

Διευκρίνησε ακόμη ότι λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών η πυρκαγιά θα πάρει αρκετό χρόνο να κατασβεστεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

ΒΙΝΤΕΟ: Με ελληνικά Rafale και κυπριακή παρουσία η επιβλητική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι

Στρατιωτικοί της Ουκρανίας και τριάντα πέντε χωρών, αριθμός ρεκόρ πεζοπόρων τμημάτων, αεροσκάφη και τεθωρακισμένα: η παρέλαση της 14ης Ιουλίου του 2026 στο Παρίσι υπήρξε επιβλητική για να προβάλει την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και έναν στρατό έτοιμο για μάχη.